Obavijesti

Sport

Komentari 195

Mandžo otključao 'vrata raja': Juventus u finalu Lige prvaka!

Mandžo otključao 'vrata raja': Juventus u finalu Lige prvaka!
10

Juventus je prvi finalist Lige prvaka! "Stara dama" je u uzvratu polufinala u Torinu svladala Monaco 2-1 i s ukupnih 4-1 osigurala završni meč u Cardiffu 3. lipnja. Protivnika će saznati u srijedu

VIDEO

Nijedna momčad nije preokrenula zaostatak od dva gola iz prve polufinalne utakmice Lige prvaka. Protiv Juventusa, koji kod kuće nije izgubio više od tri godine, bio je to nemoguć zadatak čak i za efikasnu momčad kakva je Monaco.

"Stara dama" podebljala je prednost iz prvog dvoboja na Luju II. i s 2-1 u Torinu (ukupno 4-1) bukirala mjesto u finalu koje će se 3. lipnja odigrati na stadionu Millennium u Cardiffu.

Bio je to meč dostojan polufinala Lige prvaka. Bez respekta krenuo je Monaco od prve minute u namjeri da nadoknadi zaostatak iz prvog dvoboja. Mbappé je u petoj minuti, nakon što se našao u zaleđu, pogodio stativu, a dvije minute potom potegao je i Falcao. Buffonu nikako nije bilo ugodno na golu domaćina, no dočekao je dominaciju svoje momčadi.

Juventus je malo-pomalo "uhvatio radnu temperaturu" i od 15. minute počeo zadavati muke Danijelu Subašiću, koji je u nekoliko navrata pokazao klasu, kao i u prvoj utakmici. 

Higuaín je u 22. minuti lobom neuspješno probao svladati hrvatskoga reprezentativnog golmana, a tri minute potom u stopostotnoj situaciji našao se Mandžukić nakon što ga je krasno uposlio upravo Higuaín. Subašić je bravurozno rukom - pokazalo se - samo odgodio slavlje juventina.

Domaćini su poveli u 33. minuti nakon što je Dani Alves centaršutom s desne strane pronašao Mandžukića čiji je udarac glavom obranio Subašić, ali dao je popravnu priliku "vatrenom" kolegi koju ovaj nije propustio. Nogom je zabio svoj drugi gol ove sezone u Ligi prvaka nakon onog Sevilli u fazi po skupinama.

Ako je taj gol za goste iz Kneževine bio hladan tuš, onda se nakon drugoga, u posljednjoj minuti prvog poluvremena, definitivno nisu mogli oporaviti. Dani Alves pokazao je vještinu kakve se ne bi posramili ni najveći golgeteri: odapeo je volej malo izvan šesnaesterca i bacio tribine još jednom u delirij.

Tempo igra malo je pao početkom nastavka - logično, s obzirom na ukupan rezultat. No Monaco je u 69. minuti ipak uspio uhvatiti domaću obranu na spavanju, samo dvije minute nakon što je Buffon skinuo čisti zicer Mbappéu. Kylian nije imao težak zadatak ugurati loptu u mrežu nakon što je pola posla dodavanjem obavio Moutinho.

Bio je to gol koji je prekinuo čudesan Juventusov niz od 689 minuta bez primljenog gola, drugi najdulji u povijesti Lige prvaka iza Arsenalovih 995 u sezoni 2005/06., a tri više od 686 minuta, koliko je Chelsea prikupio u sezoni 2007/08. Francuz je s 18 godina i 140 dana postao i najmlađi strijelac u polufinalima Lige prvaka ikad.

Taj gol, međutim, nije mogao unijeti nikakvu rezultatsku neizvjesnost u završnicu dvoboja, tek malo nervoze pa je tako Higuaín, iživciran što ga je Glik neoprezno nagazio dok je ovaj bio na podu, Poljaku spominjao majku. Pogađate, ne u pozitivnom kontekstu.

Mario Mandžukić je tako izborio nastup u drugom finalu Lige prvaka nakon što je s Bayernom 2013. na Wembleyju zabio gol Borussiji Dortmund, a u svojoj prvoj sezoni za "staru damu", iako ozlijeđen, takav je uspjeh dosegao i Marko Pjaca.

Hoće li im s druge strane stajati Luka Modrić i Mateo Kovačić s Real Madridom, ili pak Šime Vrsaljko s Atléticom, saznat ćemo u srijedu. "Kraljevi" protiv "colchonerosa" nose 3-0 iz prve utakmice na Bernabéuu.

Liga prvaka, polufinale, uzvratna utakmica:

  • Juventus - Monaco 2-1 (ukupno 4-1) (Mandžukić 33', Dani Alves 44' / Mbappé 69')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu