Obavijesti

Sport

Komentari 33

Subašić kod Cityja: Oni su jaki, mi kao da smo još u jaslicama

Subašić kod Cityja: Oni su jaki, mi kao da smo još u jaslicama
5

IMAJU SVOG MESSIJA Subašić i Messizinho, kako zovu Bernarda Silvu, gostuju kod Manchester Cityja, momčadi koja vrijedi 525 milijuna eura, a Monaco ‘tek’ 197 milijuna...

VIDEO

Niti jedna momčad u Europi ove sezone nije zabila više golova od Monaca. Dali su 76 golova, što je u prosjeku tri po utakmici. Zastrašujuće.

Arsenal je na izlaznim vratima, Leicesteru je važnije izbjeći ispadanje iz Premiershipa, pa su Englezi sve nade u Ligi prvaka položili u Manchester City.

- Nama je najvažnije prvenstvo, sanjamo naslov prvaka Francuske, koji čekamo od 2000. godine - kaže Danijel Subašić.

City se od naslova oprostio, njima je Liga prvaka imperativ. Kako i ne bi kad Guardiola ima momčad vrijednu 525 milijuna eura. Monacova je na 197 milijuna eura.

Messizinho je čudo

- Iskusna su momčad, puno iskusnija od nas. Evo, osim mene, Falcaa i Glika, koji smo u 30-ima, ostali su djeca. Pa to su igrači koji idu u jaslice, ha, ha. Jorge, Diallo, Toure imaju 20, Lemar, Bakayoko i Bernardo Silva godinu više - kaže raspoloženi Subašić.

A upravo je Bernardo Silva najveći adut Monaca. Zovu ga Messizinho, što znači “Mali Messi”.

- On će biti na razini na kojoj su Messi, Eusebio, Cristiano Ronaldo, Pele i Maradona - rekao je Joao Moutinho, Subašićev suigrač.

Prije dvije sezone Monaco je ispao od Juventusa, i to na “knap”. U Torinu su izgubili 1-0, u uzvratu je bilo 0-0.

- Tad smo shvatili da možemo igrati s najvećima. Pričali smo o toj utakmici, to je neprocjenjivo iskustvo. Gledajte, mi protiv Cityja nemamo što izgubiti, svoj cilj smo napravili. Ali nema šanse da se predamo, idemo ih probati iznenaditi - kaže Subašić.

Pep Guardiola sve želi riješiti u prvoj utakmici. Ne čudi jer Monaco je na svom terenu pobijedio u 13 od posljednjih 14 utakmica.

Atletico opet umorniji

U drugom susretu Tin Jedvaj dočekuje Šimu Vrsaljka, igraju Bayer - Atletico.

Jedvaj je za Dinamo debitirao u veljači 2013., a partner u obrani bio mu je Vrsaljko. Neće taj debi pamtiti po dobrom jer su izgubili od Osijeka 2-1. No zajedno su startali u Bordeauxu na Euru protiv Španjolske, kad je Hrvatska pobijedila 2-1.

Danas će prvi put stajati na suprotnim stranama. Bit će to 43. susret Atletica u Ligi prvaka pod Simeoneom i 42. put da imaju dan manje odmora od protivnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka