Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sve što morate znati o KSW-u: Najveći spektakl ovih prostora

Sve što morate znati o KSW-u: Najveći spektakl ovih prostora
1

Regionalne MMA zvijezde na jednom mjestu - upravo to garantira sjajan KSW 51 u zagrebačkoj Areni. Ulaznice su već skoro rasprodane što garantira najveći MMA spektakl ovih prostora ikada

VIDEO

Najjača europska MMA organizacija KSW konačno je došla u Hrvatsku! Poljski entuzijasti mješovitih borilačkih sportova za ovu prigodu pripremili su sjajan fight card pun domaćih boraca i već se sada naširoko smatra da bi mogao biti jedan od većih pogodaka promocije.

Pokretanje videa...

KSW - Otvoreni trening 01:46

Pokretanje videa...

Erko Jun - KSW 00:21

Sve regionalne MMA zvijezde na jednom mjestu - upravo to garantira spektakl na KSW 51 u zagrebačkoj Areni. Tjedni i tjedni priprema, spariranja, napornih treninga, stroge dijete i pripremanja taktika svode se na večeras.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U glavnoj borbi večeri snage će odmjeriti peterostruki svjetski 'Strongman' i jedna od najvećih poljskih zvijezda Mariusz Pudzianowski protiv bivšeg bodybuildera iz Bosne i Hercegovine Erka Juna, koji trenira pod palicom hrvatskog MMA stručnjaka, menadžera i vlasnika UFD Gyma Ivana Dijakovića.

'Soldić je prepoznao talent, bit će šou kad čujete ulaznu stvar'
'Soldić je prepoznao talent, bit će šou kad čujete ulaznu stvar'

Udarački vatromet u glavnoj borbi večeri je zagarantiran, no KSW 51 pružit će obilje dobrih okršaja.

Tko će zadnji ostati na nogama? Tko će dominirati u parteru i slaviti majstorskim submissionom? Tko će se okruniti titulom i postati novi kralj KSW-a? Donosimo kratki pregled ključnih informacija uoči večerašnjeg spektakla.

Što je KSW?

KSW, punim imenom Konfrontacja Sztuk Walki, najjača je europska MMA organizacija koja se svrstava odmah iza UFC-a i Bellatora. Vlasnici su Poljaci, a čelni čovjek je Martin Lewandowski.

Promocija je nastala 2004. godine, a postala je toliko popularna da je MMA u Poljskoj nadišao nogomet i MMA zvijezde imaju veći status popularnosti nego nogometne.

Kako je KSW dospio baš u Hrvatsku?

Prvenstveno velikom voljom i radom Ivana Dijakovića, vlasnika UFD Gyma i glavnog menadžera mnogim našim borcima od kojih je uvjerljivo najveće ime Roberto Soldić.

Dijaković je zajedno s Lewandowskim nakon sastanaka u Beogradu i Zagrebu s Gradom Zagrebom uspio dogovoriti slobodan termin u zagrebačkoj Areni. Hrvatska nosi veliku povijest borilačkih sportova, što se posebice svidjelo vlasniku KSW-a Lewandowskom i s oduševljenjem je zavrnuo rukave i bacio se na organizaciju zagrebačkog eventa.

Tko će se boriti na KSW-u 51 u Zagrebu?

GLAVNA BORBA VEČERI:

Teška kategorija (do 120kg)

Mariusz Pudzianowski (12-7) vs. Erko Jun (3-0)

SUNASLOVNA BORBA VEČERI:

Catchweight 73 kg

Borys Mańkowski (19-8-1) vs. Vaso Bakočević (39-18-1)

Bantam kategorija (61kg), borba za inauguralni pojas

Antun Račić (23-8-1) vs. Damian Stasiak (11-6)

Pero kategorija (66kg)

Filip Pejić (14-2-2) vs. Daniel Torres (9-4)

Srednja kategorija (84kg)

Aleksandar Ilić (12-2) vs. Cezary Kęsik (9-0)

Teška kategorija (do 120kg)

Ante Delija (16-3) vs. Oli Thompson (18-10)

Poluteška kategorija (93kg)

Ivan Erslan (7-0) vs. Darwin Rodriguez (9-4)

Laka kategorija (70kg)

Roman Szymański (11-5) vs. Milos Janičić (11-2)

Velter kategorija (77kg)

Krystian Kaszubowski (7-1) vs. Ivica Trušček (38-32)

Bantam kategorija (61kg)

Sebastian Przybysz (5-2) vs. Lemmy Krušič (20-6)

Koliko košta karta?

Ulaznice za KSW 51 skoro su rasprodane. Više od 13 tisuća zaljubljenika u borilačke sportove svjedočit će spektaklu uživo što je bolja posjećenost i od UFC-a u Zagrebu. Većine karata više nema u prodaji, no cijene su se kretale od 50 do 1600 kuna.

Tribina dolje koštala je od 100 do 300 kuna, a tribina gore 50 kuna. Za parter ste morali izdvojiti između 350 i 1600 kuna.

Sve cijene i raspored sjedenja u Areni pogledajte OVDJE.

Kada počinje priredba?

Spektakl počinje u 19 sati i preporučuje se nešto raniji događaj zbog velike gužve koja se očekuje. Glavni dio programa po rasporedu kreće u 21:50 sati.

Gdje će biti prijenos?

Ako niste u mogućnosti posjetiti Arenu Zagreb, ne trebate očajavati! Prijenos će biti dostupan putem online platforme RTL-a i uživo na televizijskom prijenosu.

Gdje i kako gledati - više saznajte OVDJE.

Glavne zvijezde večeri

Uvjerljivo najveće zvijezde večeri bit će Mariusz Pudzianowski, peterostruki 'Strongman' i Erko Jun. Tu su još Borys Mankowski, velika poljska MMA zvijezda kao i Vaso 'Psihopata' Bakočević. Zahvaljujući svojem karakteru vjerojatno je upravo to najiščekivaniji okršaj večeri.

Vaso Bakočević: 'Pobijedit ću Mankowskog, uzet pare i kući'
Vaso Bakočević: 'Pobijedit ću Mankowskog, uzet pare i kući'

Tu su još Aleksandar Ilić, koji je pažnju zaplijenio sjajnim nokautom protiv Janikowskog, ali publici prvenstveno zanimljiv zbog maske Jokera koju nosi prilikom predstavljanja i vaganja.

Od domaćih boraca tu su Antun Račić, koji se bori za inauguralni pojas bantam kategorije, Cro Copov Ante Delija, Ivica Trušček  te super atraktivni ATT-evi Filip 'Nitro' PejićIvan Erslan.

Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića
Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića

Na što obratiti pažnju?

Na sjajnu produkciju koju KSW pruža. 

Ono što KSW odvaja od ostatka borilačkih organizacija je fantastičan produkcijski dio u dvorani prilikom najave i predstavljanja boraca.

Veliki video zid popraćen light showom i glazbom uz moćan glas najavljivača nudi uvid u vrhunske grafike i animacije, koje su spremne oduševiti i raspametiti čak i one najzahtjevnije.

KSW je izrazito ponosan na doticaj s modernom tehnologijom. Efekte kakvi će biti u Areni na ovakav način ne koristi čak ni UFC.

Pokretanje videa...

15:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov