Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hrvat i Srbin izbacili Bešiktaš: Mitrović i Tošić fulali su penale

Hrvat i Srbin izbacili Bešiktaš: Mitrović i Tošić fulali su penale
1

Nogometaši Lyona pobijedili su Bešiktaš nakon 120 minuta i penala, a tragičar je bio naš Matej Mitrović. Penali su došli čak do osme serije i naš reprezentativac je, nažalost, promašio svoj za prolaz Lyona

VIDEO

Najzanimljivija utakmica, uz naš prijenos uživo Manchester Uniteda i Anderlechta, bila je između Bešiktaša i Lyona. Francuski predstavnik slavio je samo 2-1 u prvom susretu i stoga je ostavio sve karte otvorene za prolaz u polufinale Europske lige u uzvratnoj utakmici u Turskoj. Na kraju je uspio slaviti i to nakon drame penala. Tragičar je, nažalost, bio naš Matej Mitrović. Ili junak golman Lyona Anthony Lopes, koji je prvo skinuo penal Dušku Tošiću, a onda i Mitroviću.

Loše je krenulo po goste. Talisca se sjajno snašao na rubu kaznenog prostora i Bešiktaš je poveo 1-0 u 27. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, samo sedam minuta kasnije, Alexandre Lacazette odigrava sjajan dupli pas s Gonalnosom, izbija sam pred golmana i kulerskom završnicom matira golmana Bešiktaša Fabricija. Sjajan gol klasnog Francuza. Zabio je svoj 31. gol u 40 utakmica ove sezone.

Napadač Lyona je imao sjajnu prigodu možda i riješiti susret već u 41. minuti. Odlično je pucao, ali nije imao sreće i lopta je odsjela na stativi.

No, onda je turski prvak ponovo poveo, a strijelac je opet bio Talisca. Brazilac je sjajno nadskočio Lyonovu obranu i glavom pospremio loptu u mrežu za 2-1.

Bešiktaš je, zatim, preživio ovaj napad samo nekoliko trenutaka prije kraja susreta.

Lyon je bio bolji gledajući ukupne prilike. Lacazette je prije odlaska u produžetke opet sjajno zaprijetio i nakon stative pogodio i prečku. Uh, kako je to bilo blizu.

Drama, drama, drama. Pobjednika nismo saznali niti nakon produžetaka i utakmica je otišla do penala. A kako su samo izvedeni... 12 prekrasnih penala izveli su nogometaši Bešiktaša i Lyona, kao da su znali da će se utakmica tako odlučivati pa su vježbali prije izlaska na travnjak.

U sedmoj seriji svoj penal je promašio Srbin Duško Tošić. Točnije, obranio mu je Anthony Lopes. Zatim je pucao Lyonov Christophe Jallet i nevjerojatno promašio cijeli gol!

Red je došao na našeg Mateja Mitrovića. Mladi stoper pucao je jako, ali nedovoljno blizu stative i Lopes je pročitao njegovu namjeru. Kod Lyona je savršen penal za kraj izveo Gonalnos i priči je bio kraj.

Dobivenu utakmicu izgubili su nogometaši Schalkea. Ajax je u prvom susretu slavio 2-0 i činilo se da će bez problema proći u polufinale. No, njemački predstavnik pokazao je od čega je satkan kada je nakon 90 minuta odveo susret u produžetke golovima Goretzke (53') i Burgstallera (56').

Priča po nizozemskog prvaka nije mogla biti gora. Taman prije produžetaka, Joel Veltman dobio je crveni karton. Ajax je cijele produžetke igrao s igračem manje, a kada je u 101. minuti Daniel Caligiuri zabio za 3-0 'rudara' činilo se da povratka nema.

No, Nick Viergever zabio je za 3-1 u 111. minuti, a konačnih 3-2 i veliko slavlje 'kopljanika' postavio je Amin Younes u 120.

Genk i Celta Vigo su remizirali 1-1 i tako je španjolski predstavnik nakon pobjede 3-2 u prvom susretu postao prvi polufinalist. Strijelci su bili Leandro Trossard (67') i Pione Sisto (63').

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića