Obavijesti

Sport

Komentari 3

Talentirana Splićanka Antea je uspjela spojiti tenis s ragbijem

Talentirana Splićanka Antea je uspjela spojiti tenis s ragbijem
1

SPLIĆANKA U TEKSASU Antea Dedić (24) stipendiju za sveučilište dobila tenisom, ali njena prva ljubav je ragbi. Usput još radi na tri posla. Studira nutricionizam i psihologiju, a sanja da će igrati ragbi s profićima

VIDEO

Kad imaš cilj i nešto voliš, ništa nije problem, pa ni svaki dan ustati u 4.30, kaže Splićanka Antea Dedić, koja u SAD-u studira nutricionizam i psihologiju, a uz to igra tenis i ragbi te radi nekoliko “part time” poslova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:24

- Dan mi je uvijek prekratak, zato ustajem tako rano. Od 5.15 do 6.15 odradim kondicijski trening pa žurim na posao. Radim svašta, u restoranima, kafićima... Ma na 500 milijuna mjesta. Predavanja su od 12 do 15 sati, a trening ragbija od 18 do 21 sat. Trening tenisa uklopim kad imam vremena. Uglavnom, kad se vratim kući, padnem ‘mrtva’ u krevet, a ujutro sve ispočetka - otkriva nam svoj dnevni raspored kapetanica hrvatske ragbi reprezentacije.

Prvi izbor bio joj je tenis, koji je počela igrati s osam godina, sve dok u drugom razredu srednje nije otkrila ragbi. I zaljubila se na prvi pogled. 

Tenis? Ne, samo ragbi

- Kad sam krenula na ragbi, tenis sam gotovo posve zapustila, ali kad sam pred kraj srednje odlučila ići u Ameriku, shvatila sam da je puno lakše dobiti tenisku stipendiju, pa sam ga opet počela trenirati. Nije mi bio problem vratiti se za nekoliko mjeseci.

Suigračice se ‘dave’ u našem pršutu i paštetama, kaže Antea

U SAD-u želi doktorirati nutricionizam i psihologiju, ali ragbi je broj jedan.  

- Tenis je ljubav od djetinjstva, ali ragbi je budućnost. Tenis mi je pomogao platiti školovanje, ragbi je ono čime ću se definitivno baviti. U tenisu je jaka konkurencija. Ako niste mentalno stabilni, ne trebate ni pokušavati. Ragbi mi se sviđa jer je opušteniji, jer je timski sport - kaže Splićanka.

Ima mjesta za svaku...

Igrala je Antea i za All Star ekipu američkih sveučilišta. 

- Morala sam proći kampove i nametnuti se jer se biraju samo po dvije cure sa svakoga kontinenta, po dvije Amerikanke, dvije Australke... To je nekakav  ‘dream team’ koji igra protiv ostalih nacionalnih reprezentacija. Bilo je super, igralo se u Las Vegasu, uskoro ćemo na turneju u Španjolsku i Francuskau. Ali ja moram odraditi i obveze u reprezentaciji. Može se to uskladiti, zimi za ‘dream team’, ljeti za reprezentaciju. Nema odmora, ragbi sezona traje cijele godine, pa dok noge izdrže... To je elitna skupina cura, mi smo korak iza profesionalne lige i, ako se nametnemo, postoji mogućnost za ozbiljniji angažman, pa tako i za ‘green card’, koji osigurava boravak u Americi. To je cilj, no ne i državljanstvo, neću se odreći Hrvatske - sigurna je simpatična Antea.

Često mora odgovarati na pitanje kako lijepe i krhke cure završe u nekom tako grubom sportu poput ragbija. 

- Baš to i jest ljepota ženskog ragbija, to što ga svaki tip žene može igrati, toliko je različitih pozicija da se nađe mjesto za svaku curu, bez obzira na to kako je građena - pojasnila je.

Antea Dedić (24) studira nutricionizam i psihologiju, a sanja da će biti profesionalna ragbijašica

  • NA DVIJE STRANE Nema odmora, sezona traje cijele godine. Pa dok noge izdrže... Zimi igram za sveučilište a ljeti za reprezentaciju, kaže Antea
  • PROMJENA Tenis i ragbi nemaju baš nikakve veze, ali uspjela sam to iskombinirati, rekla je Antea
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica