Obavijesti

Sport

Komentari 24

Talijanska posla: Nema Eura za Jorginha, Thiagu Motti desetka

Talijanska posla: Nema Eura za Jorginha, Thiagu Motti desetka

Ukoliko karizmatični izbornik Italije i uspije na kraju sve svoje poteze opravdati, pitanje je ima li šanse retorikom spasiti dodjeljivanje desetke Thiagu Motti?

VIDEO

Antonio Conte neosporno je talentiran trener koji se dokazao vodeći torinski Juventus do tri uzastopna naslova prvaka Italije. No, često mu se zamjera pretjerana svojeglavost, on jednostavno ne želi slušati ničije savjete, pogotovo ne one talijanske javnosti.

U ljeto 2014. preuzima reprezentaciju Italije koja je bila i protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj. 

Kroz taj je ciklus budući trener londonskog Chelseaja izrotirao preko trideset igrača kroz četiri formacije, no udarnih 11 Italije i dalje se ne zna. Otpadanjem glavnog kreatora igre Marca Verrattija i važnog kotačića u veznom redu, Claudija Marchisija, Conte gubi vjeru u formacije sa četiri igrača u posljednjoj liniji i sva je prilika kako će Azzurri zaigrati u 'Juveovih' 3-5-2. 

Otpisao ponajboljeg 'playmakera' Serie A

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Conte vidi garanciju u granitnoj obrani Chiellini - Bonucci - Barzagli na koju će nadograditi ostatak momčadi. Međutim, problem predstavlja izostanak čitave kralježnice ekipe i trener je tu prisiljen improvizirati.

Profilno slični igrači izgubljenom dvojcu PSG-a, odnosno Juventusa, jesu Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo i Jorginho za koje su talijanski mediji smatrali kako će putovati u Francusku. Oni nisu na konačnom popisu, a o Pirlu u Francuskoj Conte nije dugo razmišljao. U startu ga je otpisao zbog njegova odlaska u američki MLS.

Najčudnija je odluka zapravo otpisivanje u Napoliju standardno dobrog graditelja igre Jorginha. Umjesto njega u Francusku ide Stefano Sturaro, energični veznjak Juventusa koji stilom igre podsjeća na legendarnog Gennara Gattusa. 

Sturaro je ovog proljeća u Juventusu bio često u drugom planu, ponekad i trećem, ali Conte očigledno ima svoju ideju 'radničke' Italije koja će sve karte baciti na čvrstu defenzivu i trku.

Desetka oslikava lice reprezentacije

Ukoliko karizmatični izbornik Italije i uspije na kraju sve svoje poteze opravdati, pitanje je ima li šanse retorikom spasiti dodjeljivanje desetke Thiagu Motti?

Broj kojeg su nekad zaduživali majstori poput Del Piera, Tottija i Baggija danas je u vlasništvu igrača čija karizma i tehnički opus nisu niti približno blizu velikim talijanskim šmekerima.

POPIS IGRAČA:

GOLMANI: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

BRANIČI: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (West Ham)

VEZNJACI: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Manchester United), Daniele De Rossi (Roma), Mattia De Sciglio (AC Milan), Stephan El Shaarawy (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus)

NAPADAČI: Eder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Juventus)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna