Obavijesti

Sport

Komentari 1266

Danci su nas grubo prizemljili: Hrvatska je ispala u polufinalu

Danci su nas grubo prizemljili: Hrvatska je ispala u polufinalu
20

Hrvatska rukometna reprezentacija neće se boriti za svjetsko zlato nakon što ju je Danska lakše od očekivanog svladala u polufinalu 30-24. Čeka nas borba za broncu

VIDEO

Hrvatski rukometaši živjeli su utakmicu protiv Francuza, uzeli skalp na veličanstven način i očito počeli prerano slaviti. Kao da je pometanje 'pijetlova' značilo osvajanje svjetskog naslova u glavama 'kauboja' jer u samo dva dana stvari su se radikalno promjenile.

U polufinalu protiv jake Danske izašla je jedna druga, potpuno neprepoznatljiva i ispuhana Hrvatska, koja s blijedom igrom nije mogla parirati protivniku, koji nas je prizemljio s 30-24 i izbacio iz utrke za zlato.

Nevjerojatno je bilo gledati momčad Slavka Goluže kako bezidejno pokušava parirati Danskoj, u trenutku kad smo mislili da nitko neće moći stati na kraj Hrvatskoj na putu do zlata, no očigledno je došlo do fizičkog i psihičkog pražnjenja. Skandinavci su to objeručke prihvatili te im je čak i vrlo solidna predstava bila dovoljna za slavlje, odnosno nedjeljno finale protiv Španjolske u Barceloni. Danskoj smo predstavljali ono što je nama u srijedu bila Francuska, a naelektrizirani protivnik revanširao se za težak posljednji poraz na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

Našim reprezentativcima preostaje borba za brončanu medalju protiv Slovenije u subotu u 19 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koliko je Hrvatska bila podređena u večerašnjoj utakmici govori da ni u jednom trenutku utakmice s Danskom nije imala vodstvo, a već na samom startu protivnik je otišao na pet golova prednosti. Momčad Ulrika Wilbeka iskorištavala je sve greške Hrvatske, koja je na poluvrijeme uspjela doći tek na -3. I kad smo imali priliku primaknuti na dva gola zaostatka, previše toga nije valjalo u igri, što u napadu što u obrani te shodno tome ozbiljnije ugrožavanje rezultata nije dolazilo u obzir.

Danska je rutinski s četiri do pet golova zadržala prednost do kraja utakmice te lakše od očekivanog izborila veliki okršaj s domaćinima. Apsolutni igrač utakmice bio je Anders Eggert (9 golova) za kojeg hrvatska obrana nije imala nikakvog rješenja, a važnu ulogu imao je i golman Niklas Landin, koji je skupio velikih 16 obrana. Kod Hrvatske je najefikasniji bio Bičanić sa 6 te Duvnjak s 5 golova, a Alilović je imao 11 obrana, uz dvije Ivića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1266
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.