Obavijesti

Sport

Komentari 232

Frankov preokret: Andrijašević donio Rijeci pobjedu u Osijeku!

Frankov preokret: Andrijašević donio Rijeci pobjedu u Osijeku!
11

Ne samo da je Rijeka ostala neporažena u Osijeku, nego je u drugom poluvremenu okrenula zaostatak 1-2 u vodstvo i pobjedu 3-2 dvama golovima Franka Andrijaševića

VIDEO

Rijeka je uspjela proći neokrznuta kroz Gradski vrt! Franko Andrijašević donio je sva tri boda lideru Prve lige postigavši dva gola u drugom poluvremenu za pobjedu 3-2 nad Osijekom. Kekov sastav tako je zadržao velikih šest bodova prednosti pred Dinamom nakon 21. kola.

Bila je to utakmica koja je opravdala epitet derbija kola. Visok tempo, pogotovo u prvom poluvremenu, sigurno je zadovoljio nešto više od 4000 gledatelja, od čega 300-tinjak pripadnika Armade. Invazija na grad na Dravi završila je uspješno za gostujuće navijače koji nastavljaju sanjati premijerni naslov prvaka Hrvatske.

Iz Osijeka se vraćamo s vrijedna tri boda nakon sjajnog preokreta uz izvedbi sjajnih nogometaša, ali i vjernih navijača Rijeke! 💪 #ZajednosmoRijeka #SamoRijeka

Posted by NK Rijeka on 19. veljače 2017

Gosti su odlično otvorili utakmicu i imali dvije velike šanse unutar prvih pet minuta. Sami su pred Mikulićem bili Gavranović, poetom i Andrijašević, ali Osječani su se uspjeli obraniti. Zekićeva momčad rijetko je u prvoj polovici prvog dijela uopće boravila na protivničkoj polovici pa nije čudno što je u 18. minuti primila gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marko Vešović ubacio je s desne strane za Bradarića na petercu koji je prebacio na drugu stativu, a Gavranović je tamo bio sam i nije imao problema pospremiti loptu u praznu mrežu. To mu je bio sedmi prvenstveni gol u sezoni, a drugi uzastopni Osijeku. Tri minute poslije Alexander Gorgon promašio je još jednu matnu situaciju za goste - Mikulić je bio odlično raspoložen.

Od te situacije Osijek kao da je zaigrao neku drugu utakmicu. U razmaku od samo osam minuta zabio je dva gola i uhvatio RIječane na spavanju. U 23. minuti Ejupi je na drugoj strani pronašao Ukrajinca Dmitra Lopu koji smireno zabija prvijenac u bijelo-plavom dresu.

Nekoliko minuta potom asistent Ejupi postao je strijelac. Makedonac je poentirao nakon odbijene lopte i udarca Gabrijela Bobana. Usporena snimka pokazala je da se igrač Osijeka prilikom prodora nalazio na granici zaleđa, no teško je reći je li sudac pogriješio što nije podigao zastavicu. Do kraja prvog dijela zablistao je i Andrej Lukić, no ne golom, već krasnom minijaturom pokraj trojice igrača Rijeke i udarcem koji je završio u bloku.

Što god da je Kek u svlačionici rekao svojim igračima, zasigurno je upalilo jer je Rijeka u drugom poluvremenu izgledala puno bolje i nadmoćnije, baš kao na samom početku utakmice, za što je zaslužan i ulazak Romana Bezjaka. Isplatilo se to golom nakon 11 minuta nastavka. Marko Vešović ubacio je s lijeve strane na drugu stativu gdje je Andrijašević pobjegao Lopi i glavom zakucao loptu u mrežu.

Silan pritisak na gol Zvonimira Mikulića u preostalom vremenu nije mogao proći bez posljedica za Osijek koji se u drugom poluvremenu uglavnom orijentirao na obranu. Ona je popustila pet minuta prije kraja, kada je Gorgon lansirao Andrijaševića u situaciju "jedan na jedan" s golmanom Osijeka i nije pogriješio. Zabio je drugi gol dana i postao apsolutni heroj Riječana.

U sljedećem kolu obje momčadi putuju na gostovanja. Rijeka će u Zaprešić na noge Interu (subota, 17 sati), dok Osijek u petak od 17 sati igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz