Obavijesti

Sport

Komentari 35

Tko ga može zaustaviti?! Juve krenuo u misiju Andres Iniesta

Tko ga može zaustaviti?! Juve krenuo u misiju Andres Iniesta
1

Andrea Pirlo, Carlos Tevez, Arturo Vidal, Fernando Llorente, Paul Pogba, Sami Khedira pa onda Patrice Evra ili Dani Alves samo su neki od igrača koji su došli za 'džabe' ili ispod cijene. Je li Iniesta sljedeći?

VIDEO

Nije neka tajna da je talijanski gigant Juventus već godinama najdominantnija momčad na Čizmi i da je nakon afere Calciopoli izašao jači nego ikada. Pametni potezi uprave, dovođenje klasnih igrača za malo ili ništa novca uz odlične trenere i infrastrukturu kluba dovelo je Juventus tu gdje je danas.

A to su dva finala Lige prvaka u tri sezone i šest uzastopnih naslova prvaka Italije. Andrea Pirlo, Carlos Tevez, Arturo Vidal, Fernando Llorente, Paul Pogba, Sami Khedira pa onda Patrice Evra ili Dani Alves samo su neki od igrača koji su došli za 'džabe' ili ispod cijene.

A sada je na redu Andres Iniesta, javljaju Corriere, Tuttomercato i još neki mediji u Italiji. Juveova renesansa zasluga je pregovaračkog maga Beppea Marotte, koji je uz talijansko vino i pokoju riječ ohrabrenja svoje sugovornike, predstavnike drugih klubova, uspješno vodio linijom manjeg otpora.

Sada će mu trebati pomoć svih viših sila. Jer odraditi transfer djeteta Barcelone i jednog od najplemenitijih veznjaka svoje pozicije u povijesti nije nimalo lagan zadatak. Trebat će pun arsenal slatkorječivih obećanja, ali prelazak Inieste iz Barcelone u Torino nije nemoguća misija.

Pogotovo kada se u obzir uzmu sljedeće činjenice - Španjolcu je do kraja ugovora ostala još jedna godina. Odugovlači s produženjem istoga i može se dogoditi da u 34. godini odluči promijeniti sredinu. Juve bi ga dočekao raširenih ruku.

Zatim, tu je i novi trener Ernesto Valverde. Suludo je razmišljati da u njegovoj Barceloni ne bi bilo mjesta za igrača poput Inieste, ali isto tako valja razmišljati i postaviti pitanje kako će se Iniesta snaći u toj novoj Barceloni.

Juve je odlučio pucati iz svog raspoloživog oružja pa je zaigrao i na kartu Danija Alvesa. Brazilac je ostao dobar prijatelj s Iniestom i već ga je počeo nagovarati na transfer. Ako je mogao on, zašto ne bi mogao i njegov bivši suigrač. Prelazak u Torino mogao bi mu dati dodatan impuls u karijeri.

A tu su i zasluge te kultni status koji ima u Barceloni. Ako Iniesta odluči otići teško da bi Barcelona mogla što napraviti. Točnije, koliko bi htjela. Klub mu vjerojatno ne bi stajao na putu, a vrlo vjerojatno ne bi niti tražio odštetu zbog svega što je napravio. Čini se da je Juve povukao potez i namjestio šah-mat. U idućem potezu zarobit će katalonskog kralja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe