Obavijesti

Sport

Komentari 4

'To mi je najgori dio karijere, ali nisam se ljutio na Ronalda'

'To mi je najgori dio karijere, ali nisam se ljutio na Ronalda'
5

'Ne bih ja to nikada učinio, Rooney je moj prijatelj. Samo sam rekao da je faul, ne da je crveni karton', pravdao se nakon utakmice Cristiano Ronaldo, tada Rooneyev klupski suigrač

VIDEO

Engleska je na SP-u 2006. stigla među osam najboljih momčadi. Bila je jedan of favorita za osvajanje titule, a njen adut bio je - Wayne Rooney. No četvrtfinalni sraz s Portugalom nije bio uspješan, a na dušu ga je 'uzeo' upravo Rooney zbog svog crvenog kartona u 61. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:42

- Znao sam da je bilo za crveni karton. Ostatak utakmice sjedio sam u svlačionici i gledao utakmicu preko TV-a. Mislio sam si: "Ako prođemo u polufinale, neću moći pomoći ekipi, a ako ispadnemo moja je krivica." Bio je to najgori i najčudniji trenutak moje karijere - rekao je za The Times legendarni engleski nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Cristiano, nisi normalan! 142 trbušnjaka u samo 45 sekundi
Cristiano, nisi normalan! 142 trbušnjaka u samo 45 sekundi

Karton je zaradio faulom nad Ricardom Carvalhom i to ne bilo kakvim. U naguravanju i potezanju Rooney je ostao na nogama, Carvalho je zao na leđa, a engleska zvijezda se pobrinula da ondje i ostane kada mu je lijevom nogom stala na međunožje.

Sudac se u prvi mah nije hvatao za stražnji džep, ali Ronaldo je bio najžustriji u traženju da Rooney bude poslan u svlačionicu. Tada su još Cristiano i on bili suigrači u Manchester Unitedu. 

- Nisam tražio da bude crveni karton, samo sam sucu rekao da je faul. Ne bih to učinio, Rooney je moj prijatelj - pravdao se Ronaldo poslije utakmice u kojoj je Portugal prošao dalje nakon jedanaesteraca i njegovog 'namigivanja' suigračima u stilu 'riješio sam ga'.

Soccer - Barclays Premier League - Manchester United v Liverpool - Old Trafford

Rooney je popričao s njim

- Smirio sam se i vidio se poslije utakmice s njim. Bilo mi je bitno da popričamo dok su stvari još svježe - pojašnjava Rooney detalje nakon posljednjeg sučevog zvižduka i pobjede Portugalaca. 

Tata od formata: Mali je želio Kikija, dobio pravog Ronalda
Tata od formata: Mali je želio Kikija, dobio pravog Ronalda

- Cristiano me pogledao kao da će se taman ispričati, ali moje su misli već bile u Unitedu pa sam mu samo rekao: "Nemam problema s tobom. Uživaj u turniru i sretno. Vidimo se za par tjedana i idemo probati osvojiti ligu".  

Ipak, ni Portugal nije stigao dalje nakon pobjede nad Engleskom. U polufinalu bolji od Ronalda i društva bili su Francuzi, a te je godine četiri dana kasnije Italija postala svjetski prvak.

Soccer - UEFA Champions League - Final - Barcelona v Manchester United - Stadio Olimpico
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...