Obavijesti

Sport

Komentari 6

Treća sreća za Fenerbahče: Oni su prvi Turci sa euro naslovom!

Treća sreća za Fenerbahče: Oni su prvi Turci sa euro naslovom!
5

Fenerbahčeu je to bilo drugo finale zaredom, nakon što su prošle godine u Berlinu poraženi od moskovskog CSKA tek u produžetku. Olympiacos je u svom osmom finalu ostao na tri naslova

VIDEO

Fenerbahče je novi pobjednik Eurolige i prvi turski klub koji se popeo na krov Europe, nakon što je u nedjelju, u finalnoj utakmici odigranoj u rasprodanoj istanbulskoj dvorani Sinan Erdem, nadigrao grčki Olympiacos iz Pireja sa 80-64 (26-18, 13-16, 21-14, 20-16).

Srpski stručnjak Željko Obradović osvojio je svoj deveti naslov prvaka Europe, a Fenerbahče je peti klub koji je odveo do najvrjednijeg europskog klupskog trofeja, nakon što je to prije učinio s beogradskim Partizanom, badalonskim Joventutom, Real Madridom i pet puta s atenskim Panathinaikosom.

Olympiacos se u finalu uspio ravnopravno nositi s Fenerbahčeom do 26. minute, kad su Grci zaostajali samo pet koševa (44-49). No, tada je 90 sekundi Fenerbahče serijom 8-0 otišao do vodstva 57-44 i do kraja utakmice održavao dvoznamenkastu prednost koja je u nekoliko navrata narasla do +19.

Reprezentativci Srbije, Nikola Kalinić sa 17 koševa, pet skokova i pet asistencija te Bojan Bogdanović sa 17 koševa i pet skokova bili su najzaslužniji za pobjedu turske momčadi, za koju je Luigi Datome ubacio 11 poena, a Ekpe Udoh 10 uz devet skokova i pet blokada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod poraženih najefikasniji su bili Khem Birch sa 14 koševa i Nikola Milutinov sa 10. Vasilis Spanoulis je ostao na devet poena uz šut 2/12 i osam asistencija.

Fenerbahčeu je to bilo drugo finale zaredom, nakon što su prošle godine u Berlinu poraženi od moskovskog CSKA tek u produžetku. Olympiacos je u svom osmom finalu ostao na tri naslova (1997., 2012. i 2013.).

U utakmici za treće mjesto moskovski CSKA je sa 94-70 nadigrao Real Madrid.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...