Obavijesti

Sport

Komentari 15

Trener mlade Ide: Samo joj ne stavljajte pritisak nove Janice

Trener mlade Ide: Samo joj ne stavljajte pritisak nove Janice
5

Dan kasnije, nakon što je čitala o tim usporedbama na portalima, nije to bilo to. Vidio sam da neće biti dobro čim je izašla na start i odmah je izletjela, rekao nam je trener Ide Štimac (16)

VIDEO

U posljednjih pola godine napravili smo najveći napredak, podignuli skijanje za 20 posto, a ova pobjeda samo je pokazatelj da smo na dobrom putu i da smo dobro radili, rekao nam je Jurica Capak, trener 16-godišnje Riječanke Ide Štimac.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:13

Ona je u četvrtak pobijedila na FIS-ovoj slalomskoj utrci u talijanskom Passo di Monte Croceu. Naravno, kako to u Hrvatskoj biva, odmah su počele usporedbe s Janicom. A one joj u ovako osjetljivoj fazi života i karijere mogu donijeti više štete nego koristi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radili smo na glavi, dosta smo je sredili. Uostalom, daleko najbolje je odradila drugu vožnju, zbog koje je i pobijedila. Ali već dan kasnije, nakon što je čitala o tim usporedbama na portalima, nije to bilo to. Vidio sam da neće biti dobro čim je izašla na start. Dobro je skijala, bila bi sigurno među tri, ali je izletjela. Vidjelo se da nije fokusirana - rekao je Capak, koji s njom radi dvije i pol godine, a posljednju je godinu zadužen isključivo za nju.

- Nema euforije, to je samo jedna pobjeda, nećemo je pretjerano uzeti srcu. Nastavit ćemo raditi u miru, rano ustajati i trenirati. I moji i njezini ciljevi puno su veći od ove jedne pobjede - dodao je Capak.

Prva Idina pobjeda stigla je u slalomu, ali jednako je dobra u veleslalomu, a vozi i super-G te kombinaciju, jedino će pričekati sa spustom. Proskijala je već s dvije godine, što ne čudi jer joj je majka bila skijašica, a djed učitelj skijanja.

Usavršavala se u Skijaškom klubu Rijeka, a s 12 godina je upala u reprezentaciju. Zasad je u B-ekipi, ali nema žurbe, pa još ovaj put neće nastupiti na Snježnoj kraljici. Ali u siječnju 2018. i hrvatska bi je publika trebala vidjeti uživo na velikoj sceni.

Dotad će nastaviti marljivo raditi i trenirati. Za školu uči na putovanjima, a s prijateljima uglavnom komunicira putem modernih tehnologija jer ih uživo nema često priliku vidjeti. Sve je podredila skijanju i upija svaki savjet.

- Trenirali smo nekoliko puta s Ivicom Kostelićem, a i Ante joj je sigurno dao neki dobar savjet - rekao je trener talentirane Riječanke.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener