Obavijesti

Sport

Komentari 7

Turnir četiri kafića: Miki Rapaić protiv Bobana u Spaladiumu

Turnir četiri kafića: Miki Rapaić protiv Bobana u Spaladiumu
1

Turnir u Spaladium areni počinje u 16 sati utakmicom Equadora (Boban) i Stella Marisa (Rapaić). Drugi polufinale igraju Vanilla (Pršo) i Kauri (Edin Džeko, Ibričić)

VIDEO

Kao što je teško razmjeti mnoge stvari kada je u pitanju sport u gradu podno Marjana, tako je teško razumjeti i entuzijazam europskih priznatih nogometaša, koji se žele dokazati na ¨Memorijalu Dino Petrinović¨, poznatijem kao ¨Turnir 4 kafića¨.

Tradicija koja traje već devet godina utemeljena je upravo na entuzijazmu i humanosti splitskih nogometnih faca i njihovih prijatelja, koji žrtvuju i ono malo slobodnog vremena koje imaju, kako bi se pojavili na turniru.

- Meni je ponekad neugodno što moram odbiti prijatelje, vrhunske nogometaše, jer mjesta za sve jednostavno nema – kaže Mornar, alfa i omega turnira, koga je pokrenuo i organizira u suradnji s Damirom Karamanom.

Turnir ima prijateljski i humanitarni karakter, no igra se za ozbiljno, na nož.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prvom izdanju Igor Štimac je uklizao Srni i odnio ga na tribine. Popusta nema za nikoga, svatko hoće pobijediti i oštra igra zna biti problem, jer ne želimo da se bilo tko ozlijedi – dodaje Karaman.

Danas u 16.00 sati turnir započinje utakmicom Equador – Stella Mares.

- Sigurno prolazimo u finale, neka Matenda počupa i ono malo kose što ima na glavi – kaže vlasnik Equadora Bralić i dodaje:

- Turković, Bubalo, Rapaić... sve su to bivši igrači koji više ni za dom umirovljenika ne mogu igrati. Kad im Špaco postavi ¨pirju¨ progutat ćemo ih. Za razliku od ostalih, mi znamo tko smo i odakle, pa tako u momčadi imamo bivšeg, aktualnog i budućeg kapetana reprezentacije,  Bobana, Srnu i Rakitića i jedini smo bez sponzora. Na prsima naše momčadi je zastava Vatikana.

Vlasnik Stella Marisa, Slobodan Matenda mu nije ostao dužan:

- O njihovim rezultatima najbolje govori povijest, najbolje da ni ne dolaze na turnir koga ne mogu osvojiti. A ako i dođu, Miki, Ture i Stanko će ih toliko izvaljati, da će sedam dana imati morsku bolest. Ove godine promoviramo novog trenera, Vladimira Balića, u špici napada dvojac budućih reprezentativnih centarfora Livaja – Džoni i poseban, šampionski napitak, koji će smiksati maser Filip Brnas, od koga će svi letjeti po terenu.

U drugom polufinalu sastaju se Kauri i Vanilla.

- Kad pročitam popis igrača Kaurija, pitam se jeli još itko ostao u Bosni. Malo im je jedan Ibričić, pa su doveli dvojicu. No neće im ni to pomoći. Trebali su odigrati nekoliko turnira u BiH, jer oni nemaju pojma što ih ovdje čeka, ovo nije Zetra, ovo je Spaladium arena – kaže vlasnik Vanille Gogo Buljat i dodaje:

- Baros, Stanić, Pršo, Zahović.... i kao stup obrane Ivica Križanac, koji je otakazao ugovor u Zenitu da bi nastupio. Treba li tome dodati još nešto. 

Saša Franjoković iz Kaurija se brani.

- Džeku traži pola Europe, a on igra za nas i on će uz braću Ibričić biti glavna zvijezda turnira. Jesmo novi na turniru, ali koliko nas se u Vanilli boje, svjedoči da su uzeli i organizatora turnira, Ivicu Mornara, da im pomogne. Naravno, ne nogometnim umijećem, jer on je i onako prestar za ozbiljan nogomet, nego da ih pogura u savezu. Mi ćemo igrati u dresovima Barcelone, što dovoljno govori o našoj igri i snazi, a ako ove godine ne osvojimo turnir, dogodine dovodimo i Ibrahimovića.

Na turniru se ne može pojaviti baš svatko, postoje nepisana pravila, koja se i te kako poštuju. Tako su ove godine sa popisa izostali baš svi koji su u ¨predsjedničkoj kampanji¨ podržali Vlatka Markovića.

Tako gledatelji neće u Spaladium areni vidjeti Slavena Bilića, Aljošu Asanovića, Davora Šukera... koji su do ove godine bili redoviti sudionici.

- Nikome ništa ne zamjeramo, no mi smo jedna velika obitelj, držimo se zajedno i podržavamo svoje – kaže Boljat, a Bralić dodaje:

- Žao mi je što neće biti Štimca da i on doživi da ga pljeskom pozdravi puna dvorana. Da pokažemo svima za koga je Split i Dalmacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov