Obavijesti

Sport

Komentari 30

Tužna priča iz Rija: Želim zlato i onda umrijeti, znam i datum...

Tužna priča iz Rija: Želim zlato i onda umrijeti, znam i datum...
1

Strašno patim, po noći spavam tek desetak minuta. Bolovi su nezamislivi. Rio je moja posljednja želja. Nakon toga želim samo otići u grob, rekla je Belgijka Marieke Vervoort

VIDEO

Belgijska paraolimpijka Marieke Vervoort (37) boluje od neizljećive degenerativne bolesti, trpi nesnosne bolove, a nakon Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru planira se oprostiti od najbližih i umrijeti.

Eutanazija je u Belgiji legalna od 2003. godine, a Marieke je porukom dirnula svijet. Utrka u Riju bit će joj posljednja u životu. Belgijski mediji pišu kako je već odredila datum svoje smrti sljedeće godine.

- U tom trenutku želim da svi prisusni drže čašu šampanjaca i pomisle na mene - rekla je Belgijka koja je sa 16 godina oboljela od rijetke bolesti.

Počeli su joj otkazivati organi, završila je u invalidskim kolicima, ali nije gubila volju za životom. Igrala je košarku u kolicima pa se prebacila na triatlon. No bolest je uznapredovala pa je odustala od triatlona i prebacila se na atletiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam na stazi zaboravim na bol i sve loše. Sportom se borim protiv straha i patnji. Posljednja želja mi je zlato u Riju - rekla je Marieke, koja u Brazilu brani zlato iz Londona na 100 metara. 

Ne mogu više

Na Igrama prije četiri godine osvojila je i srebro na 200 metara.

- Strašno patim, po noći spavam tek desetak minuta. Bolovi su nezamislivi. Tijelo mi je iscrpljeno i svako jutro primam morfij. Svi me vide nasmijanu sa zlatom oko vrata, ali malo ljudi zna što proživljavam. Rio je moja posljednja želja. Nakon toga želim samo otići u grob - rekla je Belgijka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi