Obavijesti

Sport

Komentari 2

U 102. godini osvojila zlato na 100m, a u četvrtak baca koplje

U 102. godini osvojila zlato na 100m, a u četvrtak baca koplje
1

Pobjedu na 100 metara odnijela je s vremenom od 74 sekunde u ponedjeljak dok je u utorak slavila na utrci 200 metara i u bacanju kugle. U četvrtak će bacati koplje

VIDEO

Život piše nevjerojatne priče! Tako je Man Kaur dokaz da su godine samo broj. Ova vremešna 101-godišnjakinja iz Chandigarha u Indiji postavila je apsolutni rekord i u 102. godini osvojila zlatnu medalju na World Masters Gamesu u Aucklandu na utrci 100 metara. Postala je najstarija atletičarka kojoj je nešto takvo pošlo za rukom.

Najstarija je na multisportskom eventu, koji mnogi nazivaju veteranske Olimpijske igre. Održava se svake četiri godine, a svi natjecatelji stariji su od 35 godina.

Kaur se natjecala u nekoliko disciplina, a pobjedu na 100 metara odnijela je s vremenom od 74 sekunde u ponedjeljak dok je u utorak slavila na utrci 200 metara i u bacanju kugle. U četvrtak će bacati koplje.

- Trčat ću dokle god je Božja milost uz mene. Iako sam dobrog zdravlja i napredovala sam u svojim performansima, bila bih još bolja kad bih imala medicinsku pomoć - rekla je 101-godišnjakinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezin 79-godišnji sin Gurdev Singh je i njezin trener.

- Trenira na dnevnoj bazi. Jedemo dobru domaću hranu, nikako prženu. Ne jedemo po restoranima, svaki dan jedemo povrće, orašaste plodove i sjemenke - rekao je njezin sin.

Kaur je osvojila preko 20 medalja otkad se počela natjecati u atletici. A nema ponosnijih ljudi od njezine obitelji - ima troje djece, 10 unučadi i 12 praunučadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...