Obavijesti

Sport

Komentari 2

U Lipiku osam od 10 najboljih 3x3 ekipa u uličnoj košarci...

U Lipiku osam od 10 najboljih 3x3 ekipa u uličnoj košarci...
1

IGRA SE ZA DRAŽENA Lipik 3x3 Challenger je poseban i po tome što 10. godinu za redom pobjedniku Challengera dodjeljuje Trofej Dražena Petrovića

VIDEO

Svega nekoliko dana nakon što je 3x3 ulična košarka postala olimpijski sport i bit će uvrštena u programu već na sljedećim Olimpijskim igrama koje će 2020. biti održane u Tokiju, domaće i svjetske snage "street basketa" u Lipiku će pokazat najbolje što znaju i tako započeti pripreme kako bi spremno dočekali borbu za kartu za Japan.

Lipik će od 30. lipnja do 1. srpnja biti domaćin "Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017." na kojem će nastupiti osam od 10 najboljih svjetskih ekipa, a gledajući pojedinačan ranking, u Lipiku  će zaigrati 35 najboljih svjetskih igrača koji su trenutno u Top 50.

Krovna košarkaška svjetska organizacija (FIBA) je lani Lipik 3x3 Challenger proglasila najjačim na svijetu, prema zbroju službenih bodova svih igrača koji su nastupili na ovom turniru, a sudeći po snazi ekipa koje će zaigrati ove godine, Lipik će biti najozbiljniji kandidat da obrani ovu titulu. 

Listu sudionika predvode dvije najbolje rangirane svjetske momčadi - Novi Sad Al Wahda i Ljubljana. Novi Sad Al Wahda je trenutačno svjetski broj 1, a aktualni svjetski prvaci u ovom sportu u Lipiku će braniti lani osvojenu titulu. Ljubljana je trenutno 2. rangirana ekipa u svijetu i pobjednici su finala završnog Mastersa World tour serije 2016. U Abu Dhabiju. U Lipiku će nastupiti i Statist Split, najbolja hrvatska ekipa, ujedno i hrvatska 3x3 reprezentacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lipik 3x3 Challenger je poseban i po tome što, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Memorijalnim muzejskim centrom Dražena Petrovića, 10. godinu za redom pobjedniku Challengera dodjeljuje Trofej Dražena Petrovića.

FIBA je u organizacijskom smislu Lipiku iskazala još jedno velik priznanje i povjerenje. U sklopu turnira, po prvi puta u Hrvatskoj i regiji će biti organizirana stručna Akademija 3x3 sudaca koju organizira FIBA. Tako bi u Lipiku službeni 3x3 suci trebali postati 12 sutkinja i sudaca iz Hrvatske, Srbije, Italije, Španjolske, Francuske, Češke i Ukrajine.

Lipik je jedan od svega trinaest gradova u svijetu kojemu je FIBA dodijelila domaćinstvo Challenger turnira. Ostali domaćini su Moskva, Bukurešt, Nanjing, Penang, Odense, Haag, Ulaanbaatar, Huai An, Ljubljana, Taipei City, Sao Paolo i Sibiu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka