Obavijesti

Sport

Komentari 2

U mirovinu otišao vladar jedne ere: A. Thorkildsen se oprostio

U mirovinu otišao vladar jedne ere:  A. Thorkildsen se oprostio
4

Thorkildsen je osvojio zlato na SP-u 2009. godine u Berlinu, osvojio je i zlatne medalje na Europskim prvenstvima 2006. i 2010. godine, a sa samo 22 godine osvojio je zlatnu medalju na OI-u 2004. godine u Ateni

VIDEO

Norveški pobjednik na Olimpijskim igrama u bacanju koplja 2004. i 2008. godine Andreas Thorkildsen (34), u srijedu je najavio kraj bogate karijere.

Jedan od najboljih kopljaša u povijesti ovog sporta vodio je veliku bitku s Fincem Terom Pitkämäkijem. U atletskim, a posebice bacačkim okvirima, borba dva Skandinavca može se protumačiti kao jedna od najvećih.

Thorkildsen je, kao i Pitkämäki, nastupao na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu, hrvatska publika imala je prilike upoznati ova dva sjajna atletičara, a iako je Pitkämäki slavio na mitingu na zagrebačkoj Mladosti, Thorkildsen je imao nešto uspješniju karijeru. Međutim, Norvežanin se zadnjih godina borio s ozljedama.

- Odlučio sam završiti karijeru profesionalnog bacača koplja, bilo je zabavno. Hvala na podršci svih ovih godina. Hvala svima koji su mi pomagali na putu - objavio je Thorkildsen na Instagram profilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Thorkildsen je osvojio zlato na atletskom Svjetskom prvenstvu 2009. godine u Berlinu, osvojio je i zlatne medalje na Europskim prvenstvima 2006. i 2010. godine, a kada je sa samo 22 godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni, začudio je cijeli svijet. Nitko nije mislio da će mladi Norvežanin postati jedan od najvećih.

Osam puta prebacivao je brojku od 90 metara, uključujući i pobjednički hitac na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Tada je bacio 90.57 metara i postavio novi olimpijski rekord. Osobni rekord mu je 91.59, što je ujedno i sedmi najdalji hitac svih vremena, ali i norveški nacionalni rekord.

Šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine bio je njegov posljednji nastup na nekom većem natjecanju. Atletski svijet je danas ostao bez velikog sportaša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu