Obavijesti

Sport

Komentari 189

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!
1

Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je financijska: 30 milijuna eura 'po džepu'. Uefa je City kaznila jer ju je City u svojim izvještajima navodio na krive brojke

VIDEO

Ako nešto sanjaju onda je to Liga prvaka, ali Pepu Guardioli i njegovom Manchester Cityju bolje je da trofej osvoje ove godine jer naredne dvije sigurno neće.. Uefa je zbog kršenja financijskog fair-playa Man City izbacila iz Europe na dvije godine!

Pokretanje videa...

Guardiola: Pravda za zatvorene Katalonce 01:24

Kazna počinje teći istekom ove sezone, a dodatna sankcija je, ironično, financijska: 30 milijuna eura 'po džepu'. Uefa je City kaznila jer ju je klub u svojim izvještajima navodio na krive brojke što se sponzorskih milijuna tiče.

Istragu je još 2018. potaknula sva sila emailova i dokumenata koje je objavio njemački Der Spiegel. Gazda Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan je prikazivao kako je kompanija Etihad dala 67,5 milijuna funti za sponzorstvo na dresu, a zapravo je Etihad dao samo 8 milijuna dok je ostalo iskrcavao sam bin Zayed kroz svoju kompaniju Abu Dhabi United Group.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Financijski fair-play uveden je 2011. da bi se izbjeglo pretjerano trošenje klubova na plaće igrača. City se još može žaliti Sportskom arbitražnom sudu, ali ovo je glasna i jaka poruka klubovima poput Cityja i PSG-a.

Guardiola: Ne prođemo li Real, mogao bih ja lako dobiti otkaz!
Guardiola: Ne prođemo li Real, mogao bih ja lako dobiti otkaz!

Inače Spiegelov izvor bio je Rui Pinto, Portugalac sa 147 kriminalna prekršaja uključujući hakiranja i slične cyber-zločine. City je pak od početka tvrdio da je nepravedno podvrgnut neprijateljski nastrojenoj istrazi i jednako takvom procesu te da će Uefi podastrijeti 'neoborive dokaze o svom poštenom poslovanju u nogometnom svijetu'.

City je Istražna komisija još 2014. upozorila da ima 180 milijuna eura gubitaka kroz dvogodišnje razdoblje, a dozvoljeno je bilo - 45 milijuna! Sklopljen je tada dogovor da se neće ići prema drastičnim sankcijama nego klubu dati vremena da priliv novca dovede u red, ne silnim ulijevanjem milijuna nego kroz zaradu od TV prava, prodaju igrača, prodaju klupskih dresova i malog milijuna ostalih navijačkih rekvizita, prodaju ulaznica i sve ostale kanale prihoda uključujući i one u konačnici najsumnjivije - sponzorske.

City je od 2008. potrošio (nije tip-feler): 1,5 milijardu funti.

Uefa sigurno nije mjesto koje je simbol pravde i prava, ali vjerojatno im je dozlogrdilo da od njih prave budale klubovi kao što su City i PSG koji je, sjetit ćete se, 222 milijuna eura za dovođenje Neymara iz Barcelone platio na dosta posprdan način:

Vlasnici PSG-a su iz Katara, Katar je domaćin sljedećeg SP-a pa mu je država uplatila točno tih 222 milijuna na ime 'zasluga u promociji Mundijala u Kataru'. Tako da je, formalno, na kraju Neymar sam platio odštetu Barci jer su njegovi odvjetnici na Camp Nou stavili ček na 222 milijuna i išetali sa papirima iz kojih je bilo razvidno da je Brazilac slobodan igrač.

Engleski će se klub sigurno žaliti na drastičnu odluku donešenu u Nyonu. Inače, Man City 26. veljače i 17. ožujka ima dva spektakularna dvoboja ovosezonske lige prvaka sa Modrićevim Realom.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram