Obavijesti

Sport

Komentari 33

UFC borkinja se 'uneredila' u borbi, Lee pobijedio Chiesu!

UFC borkinja se 'uneredila' u borbi, Lee pobijedio Chiesu!
1

Kevin Lee pobijedio je Michaela Chiesu u dugo iščekivanoj borbi vrlo kontroverznom sudačkom odlukom, ali priča večeri definitivno je Justine Kish, koja se 'uneredila' pa situaciju prihvatila kao prava 'ratnica'

VIDEO

Noćas je održan UFC Fight Night 112 u Oklahoma Cityju. U glavnoj borbi večeri Kevin Lee je pobijedio Michaela Chiesu sudačkim prekidom u prvoj rundi, a na kraju je ispalo da je odluka inače dobrog suca Marija Yamasakija bila iznimno kontroverzna.

Sudac Yamasaki poznat je svima koji prate slobodnu borbu. On je nešto poput Johna McCarthyja, Herba Deana ili Dana Miragliotte. No i takvim sucima potkrade se greška. Svi smo mi od krvi i mesa.

Chiesa vs. Lee je bila vrlo iščekivana borba budući da se radi o dvojici iznimnih talenata, a ulog okršaja bio je plasman u sam vrh lake kategorije. No, susret je završio neslavno. Sudac Yamasaki prekinuo je dvoboj iako Chiesa nije tapkao.

Sad tu dolazimo do one "što bi bilo kad bi bilo". Chiesa bi se, vjerojatno, u jednom trenutku onesvijestio, ali to mu ne znači puno pošto je sudac prekinuo borbu, a on nije tapkao. Dakle, Yamasaki je samoinicijativno prekinuo borbu iako nije bilo razloga za to. Neki će reći da je to slobodna sudačka procjena i bit će u krivu. Jer ovakve stvari se u slobodnoj borbi ne rade kada su u pitanju zahvati i poluge.

Čelni čovjek UFC-a Dana White bio je bijesan.

- Mario Mazzagatti je opet to učinio! Ovaj lik više brine o tome kako će napraviti ono svoje je*eno srce nego o tome kako će suditi borbu. Ukrao je sjajan trenutak Leeju. Nikog nije briga možeš li napraviti srce rukama kao 12-godišnja curica. Trebaš obraćati pozornost na ono što se događa u borbi i raditi svoj posao - napisao je bijesni Dana White na Instagramu.

U doglavnoj borbi večeri Tim Boetsch je nekad sjajnom Johnyju Hendricksu stao na kraj i vjerojatno mu presudio daljnju karijeru u UFC-u. Jer ovo što Hendricks danas radi nije ni blizu nekad velikog borca kakav je bio. Borio se za naslov s Georgesom St. Pierreom i, vjerojatno, najviše do tada namučio velebnog Kanađanina. A onda je krenuo stravičan pad.

Gubio je neke borbe koje inače ne bi niti u snu, a sve je dovelo do toga da je "Big Rigg" prije borbe s Boetschom ponovo pao na vaganju stoga je borba morala biti prebačena u "catchweight" - do 188 funti.

Sve u svemu, njegova nedisciplina dovela je do toga da ga je Boetsch nokautirao u drugoj rundi. High-kick, pa serija aperkata i priča je bila gotova. A vjerojatno i jedna karijera koja je mogla biti puno, puno veća...

Ali priča večeri definitivno je Justine Kish, koja je izgubila od Felice Herrig jednoglasnom sudačkom odlukom. Ne bi tu bilo ništa sporno da se UFC borkinja nije 'uneredila' za vrijeme borbe.

No, to definitivno nije prvi put da se ovakva stvar dogodila u borbi. Ustvari, prilično često se ovakve stvari događaju, a Kish je kao pravi profesionalac prihvatila situaciju koja se dogodila.

- Shit happens - humoristično se osvrnula na situaciju na Twitteru i dodala:

- Ja sam ratnica i nikad neću odustati. Vratit ću se vrlo brzo.

Clay Guida pobijedio je jednoglasnom sudačkom odlukom Erika Kocha, a istinski velikan B.J. Penn upisao je drugi poraz zaredom nakon što ga je Yair Rodriguez brutalno nokautirao.

Teški dani za istinsku MMA legendu, čini se da je došao kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram