Obavijesti

Sport

Komentari 125

Ukleti turnir za Rogera: Tsonga izbacio Federera u četvrtfinalu

Ukleti turnir za Rogera: Tsonga izbacio Federera u četvrtfinalu
4

Roger Federer i dalje ne može do naslova u Monte Carlu. Nakon što ga je tri godine u nizu u finalima zaustavljao Nadal, a 2014. Wawrinka, sad je zapeo ne Tsongi u četvrtfinalu

VIDEO

Jo-Wilfried Tsonga drugi je put u karijeri izborio mjesto u polufinalu Monte Carla, pobijedivši u četvrtfinalu Švicarca Rogera Federera 3-6, 6-2, 7-5. 

Francuz je tako spriječio Federera u nastojanju da se domogne jednog od dva naslova na turnirima Masters 1000 serije koji mu nedostaju.

Švicarac je u Monte Carlu tri godine zaredom, od 2006. do 2008. godine, gubio u finalima od Rafaela Nadala, a 2014. ga je u meču za naslov svladao Stan Wawrinka.

Tsongi je ovo bila šesta pobjeda u 17. dvoboju s Federerom, od kojeg je u tri seta poražen u četvrtfinalu Monte Carlo Mastersa prije dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je Federer triput oduzimao servis Tsongi u prvom setu, a Francuz mu na isti način uzvratio u drugom, odlučujućim se pokazao break što ga je deveti tenisač svijeta napravio u 11. gemu odlučujućeg seta. Federer je u sljedećem gemu došao do 0-30, ali je Tsonga s četiri uzastopna poena izborio mjesto u polufinalu.

Tsongu će u polufinalu čekati bolji iz dvoboja njegovog sunarodnjaka Gaela Monfilsa i Španjolca Marcela Granollersa koji je u glavni turnir ušao kao 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, nakon odustajanja Davida Ferrera.

U drugom polufinalu će se sastati Rafael Nadal i Andy Murray.

ATP Monte Carlo - četvrtfinale:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) - Roger Federer (Švi/3) 3-6, 6-2, 7-5

Rafael Nadal (Špa/5) - Stan Wawrinka (Švi/4) 6-1, 6-4

Andy Murray (VB/2) - Miloš Raonić (Kan/10) 6-2, 6-0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića