Obavijesti

Sport

Komentari 116

Upadaju u prostorije navijača, policajci u 'operaciji Ukrajina'

Upadaju u prostorije navijača, policajci u 'operaciji Ukrajina'
4

Riječ je o preventivnoj akciji uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za SP 2018. između Hrvatske i Ukrajine u Zagrebu. Policija navodno pretražuje udruge navijača diljem zemlje, a prema zakonu, ne trebaju sudski nalog

VIDEO

Policija je jučer pretresla prostorije šibenske navijačke udruge Funcuti. Na Baldekinu u plavom neboderu ušli su tako da su ispilali lokot na vratima, budući da ih dvadesetak okupljenih članova Funcuta 1983 nije htjelo pustiti unutra, piše sibenik.in

Isti portal doznaje kako je riječ o preventivnoj akciji uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za SP 2018. između Hrvatske i Ukrajine u Zagrebu. Policija navodno pretražuje udruge navijača diljem zemlje, a sukladno zakonu, za to ne trebaju sudski nalog.

Funcuti ih nisu htjeli pustiti, pa su policajci pozvali bravara koji im je to omogućio pilanjem lokota. Nekoliko je policajaca potom ušlo unutra i pretražilo prostorije, a nisu našli ništa. Sve skupa trajalo je dvadesetak minuta, a na vrata prostorije stavili su novi lokot.

- Izbačeni smo iz prostorija, a ništa nisu našli - kazao je novinarima Ante Gović, potpredsjednik udruge navijača koji je sve promatrao sa strane, zajedno s još dvadesetak Funcuta.

Policijska uprava šibensko-kninske županije tvrdi kako je riječ o preventivnoj akciji u cilju sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima.

Nikad ovako: Čak tri pregleda prije ulaza

Pretkontrola, predulaz i pregled, tri su kontrolne točke koje će hrvatski navijači morati proći prije ulaza na tribinu, saznajemo iz izvora bliskih policiji.

Termin “pretkontrola” znači da navijači bez ulaznica neće moći biti ni u krugu stadiona. Policija će legitimirati sve koji se nađu u krugu stadiona, pa se mole navijači da pripreme osobne iskaznice ili putovnice. Također, protiv onoga koji će imati ulaznicu na tuđe ime, bit će podnesena prekršajna prijava.

Nadalje, kad uđete s ulaznicom u krug stadiona, slijedi ulaz na tribinu, gdje će biti nova kontrola. Gledat će se ulaznice, odnosno uspoređivati ime i prezime s ulaznice s identitetom vlasnika. Nakon toga slijedi treći pregled, odmah iza ulaza.

Na južnoj tribini očekuje se 2000 ukrajinskih navijača, koji su već krenuli prema Hrvatskoj. Dogovorili su čak i prijateljski nogometni susret protiv hrvatskih navijača. Prodano je 24.400 ulaznica Puni se čak i zapad gore, gdje bi trebali biti školarci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima