Obavijesti

Sport

Komentari 121

Džokeri spasili Arsenal: United je ostao bez pobjede u derbiju

Džokeri spasili Arsenal: United je ostao bez pobjede u derbiju
7

Manchester United i Arsenal odigrali su 1-1 u 12. kolu Premiershipa na Old Traffordu. Bodovni zaostatak "crvenih vragova" za "topnicima" ostaje tako šest bodova

VIDEO

Rukovali su se, ali bez gledanja. José Mourinho i Arsène Wenger vodili su derbi visokih tenzija na Old Traffordu nakon kojeg će zadovoljniji biti Francuz. Arsenal je izvukao remi 1-1 kod Manchester Uniteda u derbiju 12. kola Premiershipa i produžio niz neporaženosti u svim natjecanjima na 17 utakmica.

"Crveni vragovi" ostali su tako na velikih šest bodova zaostatka za "topnicima" nakon utakmice u kojoj su pokazali puno više od protivnika. Londončani do 89. minute nisu uputili udarac u okvir, dok je domaćin mogao zabiti još pokoji gol, ali završilo je remijem.

- Jako sam frustriran, bili smo blizu pobjede, ali to je Premiership, to je nogomet. Oni su se borili i iskoristili jedinu šansu na utakmici. Kad vodite jednim golom razlike, nemate potpunu kontrolu. Trebali smo ranije riješiti pitanje pobjednika - rekao je Juan Mata, strijelac vodećeg gola za domaćina.

Najzanimljiviji trenutak prvog poluvremena dogodio se u 35. minuti, kad je Antonio Valencia pao u šesnaestercu Arsenala nakon što se pred njega bacio Nacho Monreal. Unatoč žestokim prosvjedima od strane igrača Uniteda, ali i trenera Mourinha, sudac Andre Marriner ostao je nijem.

- Ne znam je li bio, ne mislim da je Valencia pao na travnjak bez razloga - prokomentirao je Mata za Sky Sports.

Stisnuo je domaćin u završnici prvog dijela, pucali su i on, kao i Martial nedugo potom, ali Petr Čech bio je na visini zadatka. No United je u drugom dijelu nastavljao prijetiti i napokon je pronašao put do gola u 69. minuti.

Bila je to krasna akcija domaćina po desnoj strani, Pogba je uposlio Herreru koji je dao povratnu loptu Mati, a Španjolac je precizno pogodio mrežu.

Manchester United

Činilo se kako će utakmica završiti takvim ishodom, ali minutu prije kraja na drugoj su se strani ukazale Wengerove zamjene, Olivier Giroud i Oxlade-Chamberlain. Englez je ubacio s desne strane, a Francuz glavom zakucao loptu u mrežu. Bio mu je to deseti premijerligaški gol nakon što je ušao s klupe, što je više od bilo kojeg drugog igrača Arsenala.

Manchester United ostao je na šestom mjestu ljestvice s 19 bodova, dok je Arsenal s 25 napredovao na treće mjesto uoči drugih utakmica 12. kola. "Crveni vragovi" tako skroman broj bodova ne pamte od sezone 2004/05., kad su imali 19 bodova nakon 12 kola. Na kraju te sezone završili su treći s 18 bodova zaostatka za Mourinhovim Chelseajem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka