Obavijesti

Sport

Komentari 404

Ne, Juve nije PSG! Savršenom obranom 'ugušili' su Barcelonu

Ne, Juve nije PSG! Savršenom obranom 'ugušili' su Barcelonu
9

MUŠKA IGRA Juventus se nije poput PSG-a uplašio Barcelone. Svih su 90 minuta igrali čvrsto i pouzdano. Iako su Barca i Messi imali nekoliko dobrih šansi, nedostajalo im je preciznosti. Završilo je 0-0...

VIDEO

Talijanski prvak bez problema je eliminirao španjolskog. Juventus je s ukupnih 3-0 ušao u polufinale Lige prvaka protiv Barcelone sasvim zasluženo gdje su u 180 minuta demonstrirali obrambenu perfekciju, taktičku moć i napadačku ubojitost!

Ne, Juventus nije PSG!

Nakon što su u Torinu stigli do prednosti od 3-0, Barcelona se uzdala da može protiv njih 'kopirati' čarobnu večer kao protiv PSG-a.

Međutim, Juventus je sasvim druga priča. Oni 531 minutu u Ligi prvaka nisu primili gol. Posljednjih pet utakmica Gianluigi Buffon nije vadio loptu iz mreže!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da Juventus nije PSG bilo je jasno već poslije desetak minuta utakmice u Barceloni. Visoko postavljena obrana, guste tri linije iza lopte i oštar gard usmjeren prema kontranapadima preko Cuadrada, Mandžukića i Dybale čekao je i najmanju pogrešku Barcelone.

Bilo ih je nekoliko, ne prevelikih, ali taman tolikih da se Juve brzo otvori. 

Demonstracija umjetnosti branjenja

Međutim, nije bilo konkretnijih šansi s njihove strane, naprotiv, baš je Barca imala šansu prvog poluvremena i nju je promašio Leo Messi u 19. minuti kada je ostao sam na desetak metara i šutirao pored već savladanog Buffona.

Ostatak prvog dijela protekao je u harmoničnoj defenzivi talijanskog prvaka koji je, barem naoko, bez problema odolijevao najboljem napadu svijeta.

Nigdje nije bilo Suareza, Messi se izvlačio duboko po loptu pa samim time bio manje opasan, a Neymar je bio taj koji je 'maltretirao' svog velikog prijatelja Danija Alvesa. Ako bi i prevario sunarodnjaka, stigao bi mu Bonucci i odnio i njega i loptu.

Prvih 45 minuta Juventusa na Camp Nou demonstracija je umjetnosti branjenja.

U nastavak utakmice Juventus je ušao opasnom šansom Juana Cuadrada koja je završila tik uz stativu Ter Stegena. Povremeno bi prijetili iz munjevitih kontri, a istovremeno stajali u čvrstom obrambenom gardu čekajući što će 'izmudrovati' Messi, Suarez i Neymar.

Messija baš ništa nije išlo

Danas je čudesni Leo Messi imao čudesno slabu noć - pet je puta pucao van okvira gola što mu se nije dogodilo punih šest godina u Ligi prvaka!

Imao je neke polušanse, obično on to pretvara u golove, ali u duelu protiv Talijana ništa ga nije išlo. I dalje u službenim utakmicama protiv Buffona nije zabio gol.

Juve je svih 90 minuta isticao svoju obrambenu snagu koja ih prema svemu sudeći etiketira kao najvećeg favorita za osvajanje Lige prvaka. Velika natjecanja osvajaju se jakom obranom, a ovaj klub u tekućoj je sezoni Lige prvaka primio tek dva gola.

Mario Mandžukić igrao je svih 90 minuta kod gostiju, dok je Ivan Rakitić izašao u 58. minuti ogleda.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 404
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...