Obavijesti

Sport

Komentari 163

Dinamo nastavio tradiciju: Žuti 25 godina nisu pobijedili modre

Dinamo nastavio tradiciju: Žuti 25 godina nisu pobijedili modre
8

Imao je Inter 1-1 na poluvremenu, no Dinamo je u drugom dijelu prebacio u brzinu više. Leovac, Kadzior i Gavranović srušili su 'žute', koji 25 godina ne znaju za pobjedu protiv Dinama. Posljednja je bila 1. listopada 1994.

VIDEO

U susretu 23. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pred 2378 gledatelja pobijedio Inter sa 3-2 i ponovno ima 12 bodova više od Hajduka na drugom mjestu.

Pokretanje videa...

Nogometaši Dinama u Krašu 00:29

Golove za 'modre' zabili su Marin Leovac (7), Damian Kadzior (60) i Mario Gavranović (72), dok su strijelci za goste bili Antonio Bosec (39) i Komnen Andrić (90+2).

Hrvatski prvak je poveo u 7. minuti golom Marina Leovca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Akciju je započeo Lovro Majer ubacivši u kazneni prostor, Sandro Kulenović je prsima spustio do Leovca, a ovaj natrčao na loptu i zabio za 1-0. Inter je izjednačio u 39. minuti nakon velike pogreške Dominika Livakovića koji je pogrešno procijenio let lopte. Antonio Bosec je uputio jednu dugačku loptu prema vratima 'modrih', Livaković je istrčao, ali slabo reagirao i lopta je završila u mreži.

'Modri' su u 60. minuti stigli do nove prednosti. Leovac je ovoga puta bio asistent, a Damian Kadzior strijelac. Samo tri minute kasnije, Dinamo je mogao i do trećeg gola, no Oršić je promašio penal prebacivši gol. Ipak, u 72. minuti Dinamo je zaključio priču. Kadzior je nakon postignutog gola osvario i asistenciju, a pogodak je zabio Gavranović.

U posljednjim trenucima susreta Komen Andrić je samo smanjio na 3-2.

Inter je tako i dalje ostao bez pobjede nad Dinamom. Rijetki su oni koji se sjećaju posljednje, a ona je bila, za ne povjerovati, prije više od 25 godina. Inter je tog 1. listopada 1994. slavio s 2-1 i od tada je tek ponekad otkinuo neki bod.

Dinamo se ovom pobjedom učvrstio na vrhu ljestvice s 56 bodova, 12 više od Hajduka na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji Rijeka sa 41 bodom. Inter je na osmom mjestu sa 17 bodova, dva više od Istre 1961 i Varaždina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka