Obavijesti

Sport

Komentari 36

Petica u splitskom derbiju: Pet golova Hajduka - pet strijelaca

Petica u splitskom derbiju: Pet golova Hajduka - pet strijelaca
1

Golovima Vlašića, Nižića, Ercega, Saida i Ohandze Hajduk je uvjerljivo pobijedio Split 5-2 i vratio se na treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. No imao je i inače neefikasni Split svoje šanse...

VIDEO

Zvuči uvjerljivo, izgleda impresivno iz Hajdukove perspektive, ali nije splitski derbi prošao baš tako glatko. Inače napadački prilično sterilni Split bio je na Poljudu opasan, zabio je dva gola, imao još nekoliko izvrsnih prilika... I sve su to razlozi zabrinutost Joana Carrilla, koliko god mu je nakon svega najvažnije to što Hajduk ima nova tri boda.

Došao je do njih na krilima svojih "mulaca", trojica domaćih momaka koji su dominirali travnjakom, svaki u svojem razdoblju. Sjajno je na početku povukao Nikola Vlašić, zabio je i gol iz penala, a u svakoj opasnoj Hajdukovoj akciji upravo je on imao svoje prste. Kad je on stao, kad se malo umorio, nastavio je Toma Bašić, dvostruki asistent koji je stigao i nekoliko puta pucati, najbolje škaricama u završnici. Pogodio je prečku... Među Hajdukove junake i ovoga puta spada Dante Stipica, bilo bi puno više problema za Hajduk da golman iz splitskog Velog Varoša nije fenomenalno reagirao u nekoliko situacija.

Skakao je trener Splita Bruno Akrapović uz aut liniju, galamio, ali nije pomoglo. Bori se Split, daje sve od sebe, ali prave kvalitete u igračkom kadru kronično nedostaje... Četiri je boda Split ispred Cibalije, u jako je dobroj poziciji, ali trebat će mu još nešto bodova, budući da 7. svibnja ide baš u Vinkovce.

Junak utakmice: Jedva sam izdržao do kraja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bolje da su dvije asistencije, nego gol, jer su one rezultirale s dva gola, a ovako bi bio samo jedan. Istu igru moramo pokazati i u Puli. To je jedno od nama najtežih gostovanja, i tamo moramo uzeti tri boda. Odavno nisam odigrao cijelu utakmicu, jedva sam izdržao, a i svi smo imali malu krizu sredinom prvog poluvremena. Na sreću Nižić je zabio gol, a nama je sve ulazilo, volio bih da tako bude i u Puli – rekao je Toma Bašić.

- Nećemo joj gledati u zube. Pobjeda je pobjeda, a Splitu želim svaku sreću, mi smo u dobrom ritmu, još je šest utakmica, dolazi nam Osijek u goste i vjerujem da možemo uzeti to treće mjesto - dodao je Zoran Nižić.

Carrillo: Svaka čast igračima

- Jako dobra utakmica za gledatelje jer su vidjeli sedam golova. Za nas je to bila jako opasna utakmica, jako opasna, budući da nam je došla nakon derbija u Zagrebu, pa sam morao osvježiti momčad.

- Primijetilo se da im malo adrenalina nedostaje, bilo je teško, ali zadovoljan sam, uspjeli smo pobijediti zbog zalaganja i rada igrača na terenu. Zbog umora i ranoga gola izgubili smo disciplinu koja nas krasi. Svejedno bih čestitao igračima na zalaganju i borbenosti - rekao je trener Hajduka Carrillo.

Je li Savvas ispao iz prvih 11, ili ga odmarate?

- Ne, on je standardni prvotimac, želio sam ga malo osvježiti, isto kao i Tudora i Futacsa. Bilo je jako važno odabrati prave igrače, jer se skupila minutaža, a igrali smo protiv momčadi koja je jaka u tranziciji. Morali smo se dosta dobro kretati i prema naprijed, ali i biti pažljivi u obrani.

U lijepom ste nizu dobrih rezultata, možete li zadržati ovaj nivo ili odigrati još i bolje?

- Sigurno da možemo, to je ono što ćemo raditi već od prvog sljedećeg treninga. Ostaje nam šest utakmica, možemo i moramo još bolje.

Pet golova, pet strijelaca, a igrač utakmice bio je Toma Bašić koji nije zabio. Kako ste vidjeli njegovu igru?

- On je bio estetski najbolji. Meni se svidjela momčad, borbenost, primijetio sam da smo zabili pet golova, ali sam primijetio i da smo primili dva. Ne mogu biti zadovoljan i razmišljati o prošlosti, nego samo o budućnosti. Onaj tko očekuje bolju budućnost, može se nadati boljem, onaj tko živi za prošlost – ne. 

Ugovor vam se automatski produžava na još jednu sezonu ako osvojite određeni broj bodova. Jeste li već razgovarali o tome s ljudima u klubu?

- Meni je najvažnije da postoji povjerenje od strane Hajduka. Nije mi važno osvojiti bodove, nego ispuniti cilj. Ne samo ove godine, nego i iduće. A klub će izabrati najbolju osobu za to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu