Obavijesti

Sport

Komentari 417

Treće finale: Atletico Madrid izbacio Bayern iz Lige prvaka!

Treće finale: Atletico Madrid izbacio Bayern iz Lige prvaka!
10

Atletico je izgubio 2-1 na Allianz Areni od Bayern Münchena, ali je ukupnim rezultatom 2-2, i zbog gola u gostima, prošao u svoje drugo finale Lige prvaka u zadnje dvije kalendarske godine i treće u povijesti

VIDEO

Atletico Madrid je u finalu Lige prvaka! Atletico je izgubio 2-1 na Allianz Areni od Bayern Münchena, ali je ukupnim rezultatom 2-2, i zbog gola u gostima, prošao u svoje drugo finale Lige prvaka u zadnje dvije kalendarske godine i treće u povijesti! Bayern je izjednačio rekord Manchester Uniteda po broju pobjeda kod kuće zaredom (12), ali slaba je to utjeha za Pepa Guardiolu, koji se od Bayerna htio oprostiti s naslovom Lige prvaka.

Silovito je Bayern krenuo u utakmicu. Nakon pokušaja Gabija u 15. minuti, Atletico Madrid više nije imao priliku u prvom poluvremenu. U potpunosti se posvetio obrambenim zadacima, ali bezuspješno. Bayern je napadao i napadao, užitak je bio gledati na koje je sve načine bavarska momčad pokušala doći do gola. Počelo je udarcima s distance i poludistance, ubačajima sa strane i malo po malo, Bayern se sve više približio golu Atletico Madrida.

Nagrada za trud stigla je u 31. minuti kada je David Alaba izborio slobodni udarac na 18, 19 metara od Oblakova gola. Robert Lewandowski se zaletio i preskočio loptu, Xabi Alonso je zamahnuo i - zabio Atleticu prvi gol nakon 632. minute bez primljenog gola u svim natjecanjima. Doduše, lopta se (ne)sretno odbila od Josea Gimeneza, koji je postao tragičar prvog poluvremena. Samo tri minute kasnije napravio je penal na Javiju Martinezu.

Thomas Müller je preuzeo ulogu izvođača i promašio. Točnije, Jan Oblak ga je pročitao i obranio mu udarac. Slovenskom golmanu je uvelike pomogla i činjenica što je Müller cijelo vrijeme gledao u stranu u koju će pucati. Bayern je na poluvrijeme otišao s prednošću 1-0, ali u nastavku je uslijedio hladni tuš.

Iako je momčad Pepa Guardiole krenula silovito kao i u prvom poluvremenu, izabranici Diega Simeonea su uspjeli zabiti za izjednačenje i ponovo vratiti gol prednosti u svoju korist. Antoine Griezmann je iz kontra napada izbio sam pred Neuera i zabio za veliko slavlje španjolske momčadi. Fernando Torres je bio asistent, a čini se kako je Griezmann možda bio u zaleđu. No suci se nisu oglasili i gol je priznat.

Drama na Allianz Areni

Nije Guardiola ništa htio mijenjati skroz do 73. minute kada je uveo Kingsleyja Comana, a iz igre izvadio Douglasa Costu. Kao da je Lewandowski čekao bilo kakvu promjenu jer je već u sljedećoj minuti zabio za 2-1. Arturo Vidal je nakon kornera bio najviši u skoku i povratnom loptom na pet metara poslužio poljskog napadača, koji nije imao pretjerano težak posao ugurati loptu u mrežu.

Pravu dramu gledali smo do kraja, Bayern je imao gol prednosti, ali ga je još jedan dijelio od finala Lige prvaka. No fascinantan je podatak da Atletico Madrid ove sezone u svim natjecanjima nije izgubio s dva gola razlike. Bayern je pred sobom imao težak zadatak, a onda je Javi Martinez napravio penal 10 minuta prije kraja. Fernando Torres se sjurio prema golu Manuela Neuera, Javi Martinez ga je faulirao izvan šesnaesterca, a sudac Cakir je dosudio penal.

Da ima pravde pokazao je Neuer, koji je minutu kasnije obranio penal Torresu. Moral Guardioline momčadi je porasao nakon obranjenog penala, Bavarci su stiskali do samog kraja, ali nisu uspjeli zabiti. Atletico Madrid je ušao u svoje drugo finale u zadnje dvije kalendarske godine. Svaka čast dečkima iz Atletica, koji će čekati sutrašnju utakmicu Manchester Cityja i Real Madrida kako bi saznali protivnika u finalu.

Finale ovogodišnje Lige prvaka igra se 28. svibnja na San Siru.

UŽIVO: Bayern M. - Atletico M. 2-1

Alonso 31', Lewandowski 74'/Griezmann 53'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAAJ! Atletico Madrid je izbacio Bayern i ušao u finale Lige prvaka! Drugi je ovo put u dvije godine da je momčad Diega Simeonea ušla u finale najeltinijeg nogometnog natjecanja. Bayern je bio bolji, ali Atletico se sjajno branio i iz mizernih prilika uspio zabiti. Utakmicu su obilježili i promašaji penala Müllera i Torresa, odnosno obrane Neuera i Oblaka.

90+3' Simeone radi zadnju zamjenu. Izlazi Koke, a ulazi Stefan Savić.

Igrat će se pet minute sudačke nadoknade.

Obrana penala Manuela Neuera.

84' NEUER BRANI PENAL FERNANDU TORRESU!

83' PENAL ZA ATLETICO! Velika greška sudaca! Torres je bio van šesnaesterca!

Gol Lewandowskog za 2-1 Bayerna.

74' GOOOOL! Lewandowski zabija za 2-1 Bayerna!

73' Iz igre izlazi Douglas Costa, a ulazi Kingsley Coman.

70' Nakon odlične akcije i proigravanja Vidala, Lewandowski puca iz prve, ali Jan Oblak brani i drži svoju momčad u igri!

66' Igra se malo smirila, Bayern je stao, a s njima i Atletico. Guardiola bi morao nešto ubrzo mijenjati ako želi proći u finale.

60' Atletico se otvorio i nakon gola ponovo zaprijetio. Pucao je Juanfran s distance, ali pored desne stative.

Gol Griezmanna za 1-1.

53' GOOOOL! Griezmann poravnava rezultat na 1-1! Atletico ponovo ima gol prednosti.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Carrasco ulazi u igru, a Augusto Fernandez izlazi.

POLUVRIJEME Sjajan Bayern smo gledali u prvom poluvremenu. S druge strane i ne tako dobar Atletico Madrid, koji je imao jednu jedinu priliku odmah na početku utakmice. Xabi Alonso je zabio iz slobodnjaka, a Thomas Müller je promašio penal. Točnije, Oblak je obranio.

45+1' Minuta sudačke nadoknade.

Gol Xabija Alonsa za vodstvo Bayerna.

39' Bayern ima 68 posto posjeda u svojim nogama.

Promašen penal Thomasa Müllera.

35' Oblak brani penal Mülleru!

PENAL ZA BAYERN! Gimenez, od kojeg se odbila lopta za vodstvo Bayerna, je napravio prekršaj na Javiju Martinezu.

31' GOOOL! Xabi Alonso je zabio gol iz slobodnjaka. Odbila se lopta od živog zida i zbunila Oblaka! Bayern vodi!

27' Stisnuo je jednu loptu Lahm nakon ubačaja, ali pucao je preko gola. Bayern je naumio zabiti gol u prvom poluvremenu, skoro pa ništa nismo vidjeli od Atletica prema naprijed.

24' Silovito je opalio Franck Ribery s 35 metara, Oblak je sjajno reagirao i obranio vrlo tešku loptu, koja se odbila do Lewandowskog. Napadač Bayerna iz teške pozicije puca preko gola.

20' Sjajna akcija Bayerna. Boateng je sjajnom dugom loptom u potpunosti izbacio obranu Atletica, Müller je sjajno primirio loptu i dodao do Lewandowskog, koji puca, ali Oblak brani! 

18' Ponovo je Vidal pucao s 25 metara, ovaj put puno opasnije. Lopta se dizala i da ju Oblak nije zaustavio, završila bi u desnim rašljama. Ostaje 0-0.

15' Najbolja prilika do sada. Primio je Griezmann jednu visoku loptu s lijeve strane, primirio ju i dodao do Gabija, koji puca 25 metara, ali mu Neuer brani udarac.

14' Probao je Vidal svoj udarac s 35 metara, ali je pucao iznad gola.

12' Kada Bayern ima napad, svi njegovi nogometaši, osim Neuera, su na polovici Atletica.

10' Bayern je nešto opasniji za sada. Pokušava njemačka momčad ubačajima sa strane, već je imala dva kornera, ali Atletico se sjajno brani.

6' Probao je Gabi s kojih 35 metara. Odapeo je veznjak Atletica, ali Neuer nije imao previše problema.

5' Bayern vrši pritisak i krenuo je s vrlo visokom igrom. S druge strane, Atletico se povlači sasvim ispred svojeg gola. Jedinu priliku imao je Torres, ali je bio u zaleđu.

1' Počela je utakmica između Bayerna i Atletica! Bavarci imaju prvi napad.

Postave na večerašnjoj utakmici.

Bayern München je pobijedio u zadnjih 11 domaćih utakmica i cilja na rekord Manchester Uniteda od 12 utakmica bez poraza kod kuće (2006.-2008.)

Atletico Madrid će večeras odigrati 100. službenu utakmicu u Ligi prvaka, a primio je samo dva gola, u sedam utakmica, kad su zajedno igrali Diego Godin i Jose Gimenez.

Svakog navijača Bayerna čeka spremna zastavica.

Allianz Arena se polako puni.

SASTAVI

Bayern München (4-1-4-1): Neuer - Lahm, Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - D. Costa, Müller, Vidal, Ribery - Lewandowski

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis - Saul Niguez, Gabi, Fernandez, Koke - Torres, Griezmann

STATISTIKA

SUDAC

Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Turčin Cüneyt Çakır. Linijski suci bit će Çem Satman i Tarik Ongun.

NAJAVA

Navijači Bayerna 'razapeli' su Pepa Guardiolu kada je u prvoj utakmici na klupi ostavio Thomasa Müllera, a na teren izašao bez klasičnog stopera. Također, nije mu igrao ni Franck Ribery, koji ga je naknadno zamolio da ga uvrsti u uzvratnu utakmicu jer se osjeća spremnim. Francuz se vratio nakon ozljede leđa i očekuje se da će, uz Douglasa Costu, činiti par krilnih napadača Bayerna večeras.

Bayernu je ovo peto polufinale zaredom, dok je Guardioli treće otkad je sjeo na klupu bavarskog diva. Upravo su španjolski klubovi bili kobni za Bavarce zadnje dvije sezone. 2014. godine Bayern je ispao od Reala, 2015. od Barcelone, a ove je na dobrom putu da ispadne od Atletico Madrida. No, njemački prvak je baš protiv 'rojiblancosa' 1974. godine osvojio svoj prvi naslov LP-a.

Pošto će Guardiola na ljeto Bayern zamijeniti Manchester Cityjem, ovo mu je posljednja šansa osvojiti naslov Lige prvaka. Pa ipak, Atletico je pobijedio u zadnjih sedam utamica u svim natjecanjima, šest utakmica zaredom nije primio gol i u München putuje s golom prednosti (1-0).

Dobra vijest za sve bayernovce je što se u remiju protiv Borussije Mönchengladbach vratio Jerome Boateng odigravši 68. minuta. Pretpostavka je da će ovaj put zaigrati od prve minute, uz Javija Martineza, dok bi Alaba trebao preuzeti svoju standardnu poziciju lijevog beka.

Atletico nema većih problema i utakmicu bi trebao početi u istom sastavu kao i u prvoj utakmici s Griezmannom i Torresom kao najisturenijim igračima dok bi Bayern trebao doživjeti neke preinake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 417
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu