Obavijesti

Sport

Komentari 325

Vatreni nisu oduševili: Zabili su tek jednom slabašnoj Moldaviji

Vatreni nisu oduševili: Zabili su tek jednom slabašnoj Moldaviji
7

Vatreni su na Gradskom stadionu u Koprivnici dočekali 156. reprezentaciju svijeta Moldaviju. U ne baš uvjerljivom nastupu, Hrvatska je pobijedila 1-0 golom Andreja Kramarića u 9. minuti

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija je u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj odigrala prijateljsku utakmicu s Moldavijom na Gradskom stadionu u Koprivnici. Vatreni su pred pet tisuća gledatelja pobijedili 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić.

Iako bez petorice standardnih prvotimaca (Modrić, Srna, Rakitić, Mandžukić, Kovačić), Hrvatska nije imala prevelikih problema protiv 156. reprezentacije svijeta. Moldavija se cijelu utakmicu branila i čekala svoju priliku preko kontra napada. Međutim, niti jednu nisu dočekali i ostali su bez gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danijel Subašić praktički cijelu utakmicu nije imao nekog pretjeranog posla, dok su se s druge strane redale akcije. Tri puta je Hrvatska pogađala stativu, Vrsaljko u prvom poluvremenu, a Duje Čop i Ante Ćorić u drugom. Jedini gol na utakmici zabio je Andrej Kramarić u devetoj minuti lukavim udarcem kroz noge moldavskog stopera. Pa ipak, unatoč dominaciji, nije Hrvatska pokazala silinu i snagu kakvu smo možda svi očekivali. Usporedbe radi, Češka je Malti utrpala šest komada. No ako će svaka utakmica završiti našom pobjedom na Euru, kakva god da bila, potpisujemo odmah.

Hrvatska je tako nastavila uspješan niz protiv Moldavije, koju je zadnji, a i jedini, put pobijedila 24. svibnja 2008. godine u Rijeci golom Nike Kovača. Zadnja pripremna utakmica reprezentacije Hrvatske uoči Europskog prvensvta u Francuskoj održat će se 4. lipnja na Rujevici protiv San Marina.


Kronologija: Hrvatska - Moldavija 1-0

Kramarić 9'


KRAJ Hrvatska je pobijedila Moldaviju u baš i ne pretjerano uvjerljivom izdanju. Strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić.

86' Imala je Hrvatska nekoliko lijepih akcija, ali bez onog pravog završnog udarca. Uglavnom je u prvom planu bio Duje Čop, koji, nažalost, nije uspio zabiti danas. Još malo i utakmica će završiti.

70' Probao je Čop, ali njegov udarac je odsjeo na stativi. Zatim je Halilović dodao do Ćorića, koji je pucao iznad gola. Bolje Hrvatska igra u nastavku.

59' Prva prilika drugog poluvremena. Probao je Duje Čop, ali na vrijeme je izašao golman Moldavije.

56' Hrvatska kruži oko obrambene zone Moldavije, koja se brani s 10 igrača iza lopte. No dosta neuspješno za sad, još uvijek nije bilo neke prave prilike u drugom poluvremenu.

46' Ćorić, Rog, Halilović, Antolić, Kalinić, Schifo i Čop su ušli u nastavku. Počelo je drugo poluvrijeme. Subašić, Vrsaljko, Strinić i Ćorluka su ostali na terenu.

POLUVRIJEME Kraj prvog poluvremena. Istini za volju, gledali smo i ne baš pretjerano zanimljivo prvo poluvrijeme. Bilo je nekoliko dobrih akcija, a Hrvatska je mogla doći i do većeg vodstva. Strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić u 9. minuti.

31' Pucao je Pjaca glavom nakon ubačaja, ali neprecizno i pored gola.

23' Hrvatska nije imala nešto prilika nakon stative Vrsaljka. Tempo je, za razliku od početka utakmice, pao i igra se na sredini terena.

12' Sjajna akcija Vatrenih. Jedna duga lopta je došla do Vrsaljka, koji je izbjegao zaleđe i izašao sam pred golmana. Šime je lobao golmana, ali nedostajalo je malo sreće i lopta je odsjela na stativi.

9' GOOOL! Andrej Kramarić zabio je za rano vodstvo Hrvatske iz svojeg drugog pokušaja!

3' Prvi udarac Vatrenih prema vratima Moldavaca. Nabacio je Perišić s lijeve strane, glavom je pucao novi igrač Hoffenheima Andrej Kramarić, ali slabo i ravno u golmana.

1' Počela je utakmica protiv Moldavije! 

20:24 Reprezentativci obje momčadi istrčali su na teren. Utakmica će početi kroz nekoliko trenutaka.

20:20 Oko pet tisuća gledatelja se skupilo na Gradskom stadionu u Koprivnici kako bi podržali Vatrene.

SASTAVI

Stigli su i službeni sastavi za večerašnju utakmicu.

NAJAVA

Hrvatska nogometna reprezentacija zadnjih je dana provela na pripremama u Sv. Martinu na Muri. Dečki su trenirali i zabavljali se, u reprezentaciji vlada dobra atmosfera i s optimizmom se dočekuje sljedeći protivnik - Moldavija. Reprezentacija koja je debelo ispod razine kvalitete reprezentacije kao što je Hrvatska.

Pa ipak, Vatreni će na teren Gradskog stadiona u Koprivnici istrčati bez petorice važnih nogometaša - Srne, Mandžukića, Modrića, Rakitića i Kovačića, stoga Moldavija tu može tražiti svoju priliku. No malo je vjerojatno da će 156. reprezentacija svijeta ozbiljnije moći ugroziti Vatrene. Bit će ovo idealna prilika za izbornika Antu Čačića da isproba taktičke zamisli za otvaranje Europskog prvenstva protiv Turske 12. lipnja.

Čačić je rekao kako očekuje pozitivan rezultat kako bi se nastavila graditi dobra atmosfera oko reprezentacije. Zadnja linija je poznata, ispred Subašića igrat će Vrsaljko, Ćorluka, Vida i Strinić. O ostalom se može samo nagađati dok ne izađu službene postave jer izbornik nije htio otkriti koju jedanaestoricu će poslati na teren.

Hrvatska i Moldavija do sada su odigrale jednu međusobnu utakmicu - 24. svibnja 2008. godine Hrvatska je u prijateljskom susretu u Rijeci svladala Moldaviju s 1-0 golom Nike Kovača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 325
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna