Obavijesti

Sport

Komentari 25

Ivanišević o hitu Wimbledona: Pijan ili trijezan, svejedno je

Ivanišević o hitu Wimbledona: Pijan ili trijezan, svejedno je
1

On je najsretniji čovjek i dođe li na meč trijezan ili pijan, nema razlike. Već je dobio sedem mečeva i on je za sebe samoga već osvojio Wimbledon, kaže Zec o Marcusu Willisu

VIDEO

Britanac Marcus Willis (25) sutra će igrati meč Wimbledona protiv velikog Švicarca Rogera Federera. Rečenica koja ne zvuči pretjerano zanimljivo na prvo čitanje, međutim, priča poprima bajkovite oblike kad u priču uključimo činjenicu da je Willis trenutno 772. igrač svijeta.

Njegova pozicija na ATP ljestvici konstantno je padala, nizao je loše rezultate i u pitanje je došla cijela egzistencija. Namjeravao je prestati s igranjem tenisa jer je dobio ponudu za posao u Philadelphiji da postane teniski trener.

Djevojka ga je nagovorila da ne odustane od tenisa, a onda je izdominirao u kvalifikacijama za Wimbledon

Svidilo mu se to, već se spakirao za put u Ameriku, no sve je stopirala njegova djevojka rečenicom: - Ti si idiot, ne smiješ odustati ni slučajno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ovogodišnji Wimbledon upao je u pretkvalifikacije kao posljednji iznad liste. Dobio je sva tri meča i završio u kvalifikacijama, a tamo je u prvom kolu okrenuo meč protiv Sugite (99. u svijetu) nakon što je izgubio prvi set 1-6.

Iduće 'žrtve' Willisa u kvalifikacijama bili su Rubljev i Medvedev, a potpuni je šok nastao nakon što je jučer u prvom kolu izbacio Litvanca Bernakisa (53. igrča svijeta). Da je to čudo, potvrdio je i Roger Federer, njegov protivnik u drugom kolu Wimbledona:

- Willis je jedna od najboljih stvari koja se u novije vrijeme dogodila tenisu - rekao je Fedex.

Na pitanje je li igrao protiv Švicarca, Britanac poentira:

- Osim ako on ove godine nije bio na Futuresu u Tunisu, ali mislim da nije. Viđao sam ga u prolazu dok sam još bio junior. Bio je vrlo pristojan. Ipak, nikad nismo razgovarali.

Nije teško pogoditi tko mu je idol...

Njegov je idol Goran Ivanišević. Priču u našem osvajaču Wimbledona itekako dobro znamo.

- Goran Ivanišević je moj heroj. U ponedjeljak mi je došao čestitati na pobjedi. Bio sam izvan sebe. Kada je 2001. s pozivnicom osvojio Wimbledon, bio sam u školi, a mama mi nije htjela reći tko je pobijedio. Kod kuće sam morao gledati cijelu snimku i sjećam se da u petom setu nisam mogao odvojiti oči od ekrana. Bio sam s Goranom svaki korak - otkriva Willis.

Goran: Svejedno je igrao pijan ili trijezan, on je već pobjednik

Naravno, priča je došla i do samog Gorana Ivaniševića koji je to na svoj način iskomentirao.

- On je najsretniji čovjek i dođe li na meč trijezan ili pijan, nema razlike. Svi će ga voljeti i Roger će biti ljubazan prema njemu. Mislim da bi nakon ovoga trebao u mirovinu jer to je to. Bolje od ovoga neće biti. Sjajno, svaka čast, jako sam sretan zbog tog momka. Rogera Federera ne može pobijediti, ali nije ga briga. Već je dobio sedem mečeva i on je za sebe samoga već osvojio Wimbledon - zaključuje neponovljivi Goran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio