Obavijesti

Sport

Komentari 104

Valentino Rossi ipak će voziti: Sa zadnjeg mjesta ide po čudo

Valentino Rossi ipak će voziti: Sa zadnjeg mjesta  ide po čudo
6

PETICIJA Rossijeva 'vojska' navijača do utorka je sakupila 350.000 potpisa i traže ukidanje kazne talijanskom šampionu. On je najavio da će voziti u zadnjoj utrci...

VIDEO

Hvala svima na podršci. Više nisam bijesan zbog ovog što se dogodilo. Kreću pripreme za Valenciju, napisao je Valentino Rossi na Twitteru.

Ne stišava se bura nakon najkontroverznije Moto GP utrke u novije vrijeme. Navijači koji podržavaju Rossija do utrorka navečer sakupili su 350.000 potpisa u peticiji kojom traže ukidanje kazne talijanskom šampionu kako bi imao šanse za osvajanje naslova.

Rossi je najavio kako bi u znak protesta mogao bojkotirati posljednju utrku, ali predomislio se i odlučio da će voziti u Valenciji te s posljednjeg mjesta ide po čudo. Ako Lorenzo pobijedi, Rossi mora biti drugi kako bi osigurao naslov prvaka.

Rossi je kompromitirao šanse za naslov nakon poteza koji je podijelio svijet. Talijan je na Velikoj nagradi Malezije ušao u sukob sa španjolskim vozačem Marcom Marquezom koji ga je namjerno usporavao na stazi kako bi pomogao sunarodnjaku Jorgeu Lorenzu koji se s Rossijem bori za naslov.

Talijan je u 13. krugu namjerno prišao blizu Marquezu, kroz kacigu mu je rekao: "Koji vrag radiš", a potom je došlo do kontakta. Rossijeva noga na Marquezovom motoru, Španjolac pada, Rossi odlazi do trećeg mjesta, ali potom slijedi kazna.

VIDEO

Talijan je dobio tri kaznena boda i u posljednjoj utrci sezone kreće sa zadnjeg mjesta.

- Užasno! Marquez mi je ukrao prvenstvo! Nisam ga htio srušiti, on je udario u mene, a noga mi je iskliznula. Da, došao sam mu blizu jer sam ga htio iznervirati. Namjerno je usporavao i kočio me cijelu utrku - bijesan je bio Rossi .

- Nogom mi je namjerno pritisnuo mi ruku. Zablokirala mi je kočnica i pao sam. Nikad u životu nisam vidio takav potez. Ne mogu vjerovati da je to napravio - priča Marquez.

Službeno: Rossi je kriv jer je reagirao, Marquez nije kršio pravila

Saslušali smo obojicu vozača nakon utrke i odlučili o sankcijama. Istina je da je Marquez stilom vožnje namjerno pokušao usporiti Rossija, no nije bilo kontakta i on nije prekršio niti jedno pravilo, rekao je direktor Moto GP-a Mike Webb.

- Valentino Rossi reagirao je na nešto što je on smatrao da je provokacija. Njegova reakcija bila je protiv pravila. Rossi je to pokušao objasniti tako da mu je navodno noga iskliznula nakon kontakta, ali ne postoji niti jedan dokaz za to nakon što smo pregledali video snimku i zato smo ga kaznili - dodao je Webb .

Što treba Rossiju u zadnjoj utrci?

Velika nagrada Valencije na rasporedu je u nedjelju 8. studenog u 14 sati po našem vremenu. Bit će to vjerojatno jedna od najgledanijih Moto GP utrka u novije vrijeme. Rossi kreće sa zadnjeg mjesta u izravnoj borbi za naslov protiv Jorgea Lorenza. Rossi ima 312 bodova, Lorenzo 305. Računica je prilično jasna.

Što Rossi mora napraviti da osvoji naslov:

  • ako Lorenzo pobijedi, Rossi mora završiti drugi
  • ako Lorenzo bude drugi, Rossi mora biti najmanje treći
  • ako Lorenzo završio treći, Rossi mora biti najmanje šesti
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica