Obavijesti

Sport

Komentari 39

Hrvat koji je preživio Joshuu: Uh, kako tuče, ali ustao sam...

Hrvat koji je preživio Joshuu: Uh, kako tuče, ali ustao sam...
1

Sudac je prekinuo borbu usred mog protunapada. Kasnije mi je rekao: 'Ma pusti, bio je bolji od tebe'. Ništa mi nije bilo jasno, kaže nam Hrvoje Kišiček, koji je boksao protiv Joshue 2013. godine

VIDEO

Pogodio me, ali ustao sam. Krenuo je u napad, ja sam uzvratio kontrom, a sudac ulijeće i kaže kraj borbe. Ja ga gledam i ne vjerujem. Pa išao sam u kontru, oporavio sam se od njegovog udarca, priča Varaždinac Hrvoje Kišiček (32), bivši hrvatski juniorski prvak.

Boksao je protiv Anthonyja Joshue 2013. godine u Londonu i vjerojatno je jedini boksač koji je ostao na nogama u profesionalnim mečevima protiv Britanca koji u 18 borbi ima isto toliko pobjeda i sve nokautom.

Onaj protiv našeg borca stigao je na početku njegove karijere. 

Ja krenem u kontru, a sudac prekida borbu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Borili smo se u Londonu. Mjesec dana prije toga boksao sam protiv Hughieja Furyja koji je bratić Tysona Furyja. Izgubio sam na bodove i zvali su me ljudi iz Joshuinog tabora i pitali me bih li prihvatio borbu - priča nam Hrvoje, koji je preselio u Irsku, kao i mnogi mladi Hrvati, trbuhom za kruhom. Radi u građevini i kao redar i zaradi dovoljno za itekako lagodan život.

- Super mi je ovdje, zaradim tjedno koliko neki mjesečno u Hrvatskoj. Ma, to se ne može usporediti. Ovdje država brine o svemu, a ne kao kod nas - kaže Hrvoje, koji se prisjetio te borbe protiv Joshue.

- U drugoj rundi sudac prekida borbu i nikome nije bilo jasno zašto. Kakav tehnički nokaut kad me sudac prekinuo usred kontranapada. Kasnije mi je rekao: 'Ma, pusti, bio je bolji od tebe'. OK, to mi je jasno, ali ušao sam u borbu da izdržim šest rundi i onda ona tako završi. Gledao sam kasnije njegove borbe i nokaute. Pa on je dobro nalupao sve svoje protivnike i ispada da sam ja jedini kojeg nije - dodao je Hrvoje, kojem nedostaje boks, ali kaže da sad jednostavno mora razmišljati o drugim stvarima.

Joshua je blagi favorit

- Pokušao sam i ovdje u Irskoj, imao sam dvije borbe, ali nije išlo. Teško je trenirati sam, bez ikoga da me povuče, a još moram razmišljati i kako platiti račune - dodaje Hrvoje, koji predviđa pobjedu Joshue večeras.

- Anthony Joshua je blagi favorit. Mlađi je, jači, brži. Ali neće to biti baš tako lako. Kličko iza sebe ima jako puno borbi, i to onih u kojima je bio i na podu pa se dizao i pobjeđivao. Joshuu još nitko nije rušio tako da ne zna kako je uopće biti u takvoj situaciji. Vidjet ćemo, ako dođe do toga, kako će reagirati - rekao je Hrvoje.

Anthony Joshua i Vladimir Kličko bore se večeras oko 23 sata po našem vremenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener