Obavijesti

Sport

Komentari 28

Petoligaški spektakl: Varteks vs. Varaždin pod reflektorima

Petoligaški spektakl: Varteks vs. Varaždin pod reflektorima
4

PETOLIGAŠKI SPEKTAKL Navijači nekad slavnog Varteksa osnovali su klub istog imena i danas u 2. ŽNL-u igraju s Varaždinom, klubom za koji su nekad navijali

VIDEO

U početku smo doslovno išli od kuće do kuće i skupljali igrače. A gradski derbi dočekujemo sa 140 registriranih igrača, rekao je Rikardo Kahlina, osnivač White Stonesa i glavni tajnik Varteksa.

Godinama je bio uz “pravi” Varteks. Kad je klub promijenio ime i postao Varaždin, Kahlina i drugi navijači odlučili su osnovatisvoj klub i početi iz zadnje lige. U kojoj je, zbog financijskih problema, završio i Varaždin.

Odlično je što nogomet u Varaždinu i dalje živi. Kao navijač bit ću neutralan, Vugrinec se veseli ovom derbiju

- Nismo mogli dopustiti da se ime Varteks izbriše iz povijesti. Nas 60-ak sastalo se u pivnici u Varaždinu, slično kao Duje Kaliterna kad je osnovao Hajduk - rekao je Jurica Belcar, predsjednik i jedan od osnivača.

Varteks današnji gradski derbi dočekuje s osam bodova prednosti u odnosu na klub zbog kojeg je nastao. Domaće utakmice igraju u varaždinskom predgrađu Jalkovcu, ali za derbi će se, prvi put nakon godinu i pol, vratiti na gradski stadion, kojim se sad koristi Varaždin.

- Odlučili smo im izaći u susret kao mladom klubu, a i učinili smo to zbog promocije varaždinskog nogometa - rekao je Tomislav Ivanković, brat bivšeg Dinamova trenera Branka, koji čuva ključeve stadiona.

Žao mi je što se ovakva utakmica igra u petoj ligi, ali dobro je dok se igra..., Marijan Mrmić otići će na utakmicu

Za Varteks će igrati i Zoran Kastel (40), legenda “originalnog” Varteksa. Prije 11 godina igrao je protiv Aston Ville, a danas (19 sati) igrat će petoligaški gradski derbi.

- Dečki su me zvali na početku sezone i odlučio sam pomoći jer je nogometna atmosfera u ovom gradu dotaknula dno. I da, slavit ću ako zabijem - kaže Kastel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu