Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vatrene cure u Italiji: Hrvatice senzacija Svjetskog prvenstva

Vatrene cure u Italiji: Hrvatice senzacija Svjetskog prvenstva
1

Tate košarkaši: Odbojkašice Mia Jerkov, Maja Poljak i sestre Ušić kćeri su naših proslavljenih košarkaša. Mia je naša najstarija reprezentativka, kći Željka Jerkova

VIDEO

Druge djevojčice imale su tisuće lutaka, a Mia samo jednu, ali imala je tisuće lopti, ispričao je naš slavni košarkaš i reprezentativac bivše države Željko Jerkov, otac odbojkašice Mije.

Ona je naša najstarija reprezentativka (31) i jedna od najboljih. Iduće sezone igrat će u Japanu, protiv mnogih igračica kojima je u srijedu pokazala tko je gazda. Uvijek je imala takav mentalitet.

- Još na početku njene odbojkaške karijere trener je mislio kako je jedna druga cura bolja i gradio igru prema njoj, što Mia nikako nije mogla prihvatiti. Objasnio sam joj kako je to ekipni sport, kako svatko ima svoju ulogu, kako je i Scottie Pippen sjajan igrač, ali je ipak u sjeni Michaela Jordana... Kad sam završio, samo je odmahnula i kazala mi: "Idem odmah na trening, sad ću ja njima pokazati tko je tu Jordan, a tko Pippen" - ispričao je ponosni tata Željko.

Iako je Mia isprobala razne lopte, naposljetku je prevagnula odbojkaška.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od najranijeg djetinjstva pokazivala je sklonost prema sportu, valjda su to geni, ne znam što bi bilo drugo. Do petog razreda je igrala nogomet za razred, a onda su joj muški rekli kako nije baš zgodno da igra s njima, pa je prešla na tenis. I tu je bila jako dobra, no naglo je izrasla, pa se prebacila na odbojku. Igrala je dobro i košarku, no odbojka joj je ipak bila draža - objasnio je Jerkov.

Njegov imenjak Poljak, Majin otac i također bivši košarkaš, gledao je djevojke i u Rimu i u Trstu. Jednako je ponosan.

- Iako je bila klupska europska prvakinja, Maja proživljava najljepše trenutke karijere i to se vidi na njoj. Svaki poen slavi kao da je naslov prvaka. Ona je za mene uvijek bila pobjednica - rekao je Željko Poljak, koji je presretan jer mu je kći tako dugo u vrhu.

- Cure obično zabljesnu neke dvije-tri godine, a ona traje već 15 godina. A sve je počelo zbog mojeg prijateljstva s Draženom Anzulovićem, čija je supruga Marija također odbojkašica. Preko njih smo zapravo ušli u odbojkaški svijet - otkrio je tata Poljak.

- Maja vuče u svim utakmicama, a protiv Japanki odlično su reagirale i Fabris i tehničarka Brčić. Djevojke igraju iznad svih očekivanja, a nastave li tako, mogu igrati sa svima. Sve su ekipe u ovoj skupini podjednake - smatra bivši izbornik Ivica Jelić.

Danas je slobodan dan, a za vikend slijedi rasplet druge faze. U subotu Hrvatska igra protiv Azerbajdžana, a u nedjelju protiv Belgije u pohodu na plasman među šest najboljih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi