Obavijesti

Sport

Komentari 921

Vatreni heroji: Hrvatska ispala golom Quaresme u 117. minuti

Vatreni heroji: Hrvatska ispala golom Quaresme u 117. minuti
17

Hrvatska je pružila igru visoke kvalitete na cijelom Euru, pa čak i večeras u utakmici koja ih eliminira iz daljnjeg natjecanja. Lens nam u ovoj prilici nije bio suđen za slavlje kao davne 1998.

VIDEO

U sportu je često presudna sreća koja ili te odvede na tron ili u zaborav. U zaborav će pasti sjajan dojam Hrvatske na Euru u Francuskoj gdje su poslije razigravanja po skupinama izgledali najbolje od svih. Naš kobni protivnik, Portugal, s(p)retno je ušao u osminu finala bez pobjede, ali i poraza na turniru što ih je itekako mobiliziralo pred ovu veliku utakmicu.

Ante Čačić odlučio je na travnjak u Lensu postaviti identičnu postavu koja je nadigrala Turke i Čehe, dok je njegov suparnik Fernando Santos eliminirao 'dječje bolesti' iz prve tri utakmice. Maknuo je Vierinhu i Ricarda Carvalha iz obrane, osvježio vezni red i taktički izuzetno dobro pripremio svoje pulene.

Fernando Santos 'pročitao' Hrvatsku

Portugal je posve zaustavio lepršavu igru Hrvatske 'sjeckanjem' igre sitnim faulovima (imali su ih 13 na poluvremenu, naši 4), stoga Modrić, Rakitić i Perišić nisu dolazili u mogućnost za veću kombinatoriku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bila je to 'šahovska bitka' u svakom pogledu jer ulozi su bili strahoviti. Kroz igru šanse se nisu mogle stvarati, pa su prekidi ostali jedina šansa za obje momčadi. Tek u 61. minuti došlo je do prve velike šanse na utakmici - Domagoj Vida zahvatio je loptu nakon ubačaja kapetana Darija Srne, u skoku su bili Vida i Mandžukić, ali naš stoper je to poslao pored gola.

Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16

Portugalski izbornik pokušavao je 'okretati' utakmicu svojim potezima. Jedan od njih na početku drugog poluvremena bio je Renato Sanches koji je trkom i brzom distribuicijom lopte značajno poboljšao protok lopte 'zelenih' što im je nedostajalo u prvom poluvremenu s obzirom da je Hrvatska imala uglavnom preko 60% posjeda lopte.

Santos je odlučio preuzeti rizik uvođenjem trećeg napadača Ricarda Quaresme, krilnog igrača koji nema pretjeranih defenzivnih sklonosti u 87. minuti. 

Igra živaca: Nula udaraca u okvir gola u 90 minuta

Poslije 90 regularnih minuta, niti jedan protivnik nije pucao u okvir gola što jasno oslikava kakvu smo utakmicu gledali večeras. U prvom produžetku gledali smo nastavak dešavanja iz regularnog dijela, kao da su obje reprezentacije čekale penale.

Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16

Vatreni su tek ulaskom Marka Pjace od 109. minute počeli igrati okomitije na vrata Portugalaca, a nova velika šansa propuštena je u 112. minuti. Marcelo Brozović ubacio je iz kornera, ponovo je Vida bio na skoku gdje je imao čistu situaciju, budući da je njihov golman Rui Patricio poletio u prazno. Lopta je, nažalost, opet završila pored gola.

Flashback: Turska '08

I onda, šok. Flashback. Vraćaju se slike Pratera, miješaju se se turske i portugalske boje. Oni slave, mi tugujemo. Ivan Perišić pogodio je stativu u 117. minuti, iako su svi tu loptu vidjeli u golu.

Odmah su Portugalci izašli u kontru, napravili ubojitu kombinaciju gdje se Ricardo Quaresma našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i poentirao za prolazak Portugalaca u četvrtfinale gdje ih čeka Poljska u Marseilleu.

Croatia v Portugal - EURO 2016 - Round of 16

Hrvatska je pružila igru visoke kvalitete na cijelom Euru, pa čak i večeras u utakmici koja ih eliminira iz daljnjeg natjecanja. Lens nam u ovoj prilici nije bio suđen za slavlje kao davne 1998., kao niti sam francuski turnir. Glavu gore, Vatreni!

1/8 finala:

  • Hrvatska - Portugal 0-1 (Quaresma 117')

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 921
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna