Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vatrometom na Prokurativama završene Sportske igre mladih

Vatrometom na Prokurativama završene Sportske igre mladih
8

HRVATSKA NAJUSPJEŠNIJA Preko 130 tisuća djece iz regije sudjelovalo je na Igrama. U Splitu se okupilo preko 500 finalista iz tri zemlje, rekao je Zdravko Marić

VIDEO

Simboličnim gašenjem olimpijskog plamena na splitskim Prokurativama, ovog četvrtka službeno su zatvorene 19. Sportske igre mladih.

Povodom Prvog velikog međunarodnog finala više od 500 djece i mladih iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine tijekom četiri dana natjecanja borili su se za titulu najboljih od najboljih.

Poznate karatašice Lucija i Ana Zaninović dodijelile su nagrade mladim odbojkašicama iz Prijepolja u Srbiji koje su s oduševljenjem izjavile:

- Osim u natjecanjima, uživamo u zabavi, druženju i upoznavanju novih prijatelja. Sada jedva čekamo da se fotografiramo sa sestrama Zaninović!

Osim sestara Zaninović, pobjednicima su nagrade dodjelili izbornik hrvatske U-19 nogometne reprezentacije Ferdo Milin, bivši košarkaš Žele Jerkov, gimnastičarka Ana Đerek, džudašice Brigita Matić i Karla Prodan te jedriličar Tonči Stipanović.

Natjecatelji iz BiH kući su ponijeli 11 medalja, od toga šest zlata, četiri srebra i jednu broncu. Srbija se okrunila s 27 medalja i to osam zlatnih, 12 srebrnih te sedam brončanih. Hrvati su, osim osvojenih 28 medalja, kod kuće ostavili najviše zlatnih, preciznije njih devet, zatim sedam srebrnih i 12 brončanih. Uz brojne medalje, u posebnoj kategoriji "fair-play" ove godine nagradu je dobila malonogometna momčad iz Kruševca.

- Preko 130 tisuća djece iz regije sudjelovalo je na Igrama, a u Splitu se okupilo preko 500 finalista iz tri zemlje. Na popisu sportova našli su se mali nogomet, rukomet, ulična košarka, odbojka, tenis, stolni tenis, šah, graničar, utrka na 60 metara te odbojka na pijesku - izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Uz mnoštvo zabave, smijeha, radosti i pokoju suzu, više od svega sportskog duha prenesena je poruka jednakosti, prijateljstva i zajedništva djece i mladih na kojima, kako kažu, svijet ostaje. Zadovoljstvo idejom i organizacijom iskazao je splitski gradonačenik Ivo Baldasar u obraćanju nazočnima:

- Ponosan sam na sve mališane i činjenicu da je grad Split domaćin 19. Sportskih igara mladih te, samim time, centar sporta i zabave djece iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zatvaranju Igara prisustvovali su zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marin Jurjević, zagrebački i splitski gradonačelnici Milan Bandić i Ivo Baldasar te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Prigodnim govorom ministar Mornar izrazio je potporu SIM-u, najavio jubilarnu 20. godišnjicu te, uz vatromet i koncert, zatvorio Sportske igre mladih 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu