Obavijesti

Sport

Komentari 2

Donna nosila Zenitov dres pa slavila, Martić ispala u 1. kolu

Donna nosila Zenitov dres pa slavila, Martić ispala u 1. kolu
1

Donna Vekić izašla je na teren u dresu tamošnjeg Zenita sa brojem 28 i svojim prezimenom te pomela Amerikanku Ahn (6-4, 6-1), dok je Petra Martić na Tajlandu izgubila od

VIDEO

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu, sedma je nositeljica turnira u 1. kolu svladala Amerikanku Kristie Ahn sa 6-4, 6-1 nakon sat i 10 minuta igre.

Nakon izjednačenog početka u kojemu je do rezultata 4-4 svaka igračica po jednom gubila gem na svoj početni udarac, uslijedio je niz od čak šest uzastopnih gemova Vekić kojima je 23-godišnja Osječanka stigla do nedostižne prednosti od 6-4, 4-0. Vekić je dvoboj okončala još jednim "breakom" za konačnih 6-4, 6-1.

Bio je ovo drugi međusobni susret Vekić i Ahn i druga pobjeda naše igračice. U 2. kolu Vekić će igrati protiv pobjednice susreta između dviju Ruskinja Darje Kasatkine i Jekaterine Aleksandrove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Martić ispala od bivše 1. juniorke svijeta

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA Tajland Opena koji se igra u Hua Hinu, nakon što je izgubila od Kineskinje Xiy Wang sa 3-6, 4-6.Bio je to Petrin peti meč ove godine i treći poraz nakon što je ranije ispala u drugom kolu Australian Opena i turnira u Aucklandu.

Nažalost, protiv 11 godina mlađe i 119 mjesta slabije rangirane tenisačice, Martić nije uspijevala pronaći pravi ritam i iskoristiti brojne prilike koje je imala.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se u šestoj igru u kojoj je mlada Kineskinja oduzela servis svojoj suparnici stigavši do vodstva 4-2. Wang je kod rezultata 5-2 imala još jednu break loptu, ali je Martić uspjela osvojiti gem. Hrvatska tenisačica se u idućem gemu mogla vratiti u set, imala je dvije break lopte, ali nije uspjela i Kineskinja je nakon 37 minuta igre dobila set rezultatom 6-3.

Tennis - Australian Open - First Round

Wang je na samom otvaranju drugog seta ponovo oduzela servis suparnici i povela 1-0. Martić je imala priliku za ekspresni povratak, break loptu za 1-1, ali se Wang izvukla i povela 2-0. Martić je imala break lopte i pri rezultatu 2-1 i 3-2, te čak dvije kod rezultata 5-4, ali nikako nije uspijevala napraviti taj ključni korak. Na koncu je završila meč sa šest ispuštenih break lopti, dok je Kineskinja iskoristila dvije od tri.

Bio je to prvi međusobni susret između 29-godišnje Petre, koja je trenutačno 15. tenisačica svijeta i 11 godina mlađe Kineskinje koja se nalazi na 134. mjestu WTA ljestvice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu