Obavijesti

Sport

Komentari 11

Velika seoba 'kauboja': Brojni su sreću potražili u Bundesligi

Velika seoba 'kauboja': Brojni su sreću potražili u Bundesligi
18

Velik broj hrvatskih rukometaša ovo ljeto mijenja klubove. Razlozi su, nekima od njih, želja da ih primjeti izbornik Červar prije sastavljanja popisa za nadolazeće Europsko prvenstvo....

VIDEO

Najbolje rukometne države Europe sastat će se još jednom u siječnju 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. "Kauboji" će među njima biti u Austrijskim gradovima u borbi za titulom europskih prvaka, jedinom koja nedostaje  našoj rukometnoj vrsti. Lino Červar (68) je trener u godinama, pa bi bilo lijepo kada bi svoju bogatu karijeru okrunio i tim zlatom. 

Prije odlaska u Graz, Červar će morati dobro razmisliti koga će staviti na popis za taj teški zadatak. Lijepo je za vidjeti da se svi hrvatski rukometaši istinski trude doći na taj popis i braniti boje Hrvatske. Neki su od njih čak iz tog razloga odlučili promijeniti klubove kako bi ih izbornik bolje mogao procijeniti i, nadaju se, pozvati ih na Euro.

Jedno od dva najzvučnija transfera hrvatskih rukometaša je zasigurno onaj našega playmakera Luke Cindrića (26) iz poljskog prvaka Vive Kielcea u katalonsku Barcelonu. Iako su ga neki mediji spajali i s Paris Saint – Germainom, a ugovor u Poljskoj bio je potpisan do 2021., predsjednik kluba, Bertus Servaas ga je ipak morao pustiti.

Cindrić je prije poljske epizode bio najbitniji igrač u Vardarovom osvajanju titule europskih prvaka 2017., a na kraju sezone 2018./2019. proglašen je i najboljim igračem Kielcea. Barcelona možda nije niti svjesna koliko pojačanje je dovela u Kataloniju, a Palmarsson i  Entrerríos mogu strahovati za svoju minutažu na poziciji srednjeg vanjskog. 

Lijepo se poklopilo da Barca od jeseni nastupa u dresu koji podsjeća na hrvatski kockica na njemu. Tko zna, možda su htjeli da se Cindra osjeća "kao kod kuće". Osim rukometa, možda ih naš 'kauboj' nauči i hrvatski jezik pa im se više ne potkradu ovakve greške. 

Cindrićev put prolazi i još jedna hrvatska zvijezda, Igor Karačić (30). Ovaj Mostarac i standardni hrvatski reprezentativac odlazi nakon sedam sezona u skopskom Vardaru u dosadašnji Cindrićev klub – Vive Kielce.  Nakon osvojene dvije Lige prvaka s Vardarom, proglašenja MVP-em ovosezonske Lige prvaka, najbolje asistencije lige i još niza titula, Karačić sigurno ima što ponuditi Poljskoj. 

- Sretni smo što smo uspjeli dovesti Igora Karačića u Kielce. On je veliki igrač, koji ima ogromno iskustvo igranja na najvećoj svjetskoj razini. Jednostavno, Igor je igrač koji je nedostajao Kielceu - rekao je Servaas.

Vardar Skopje - Telecom Veszprem



RK Zagreb izgubio je Leona Šušnju (26). Donedavni pivot "plinara“ odabrao je nastaviti karijeru u poljskom viceprvaku Wisla Plocku. Ovaj obrambeni stručnjak Zagreb napušta nakon šest sezona provedenih u zagrebačkoj Areni. 

Zamjenu za Šušnju je vodstvo PPD-a ubrzo pronašlo. Marin Šipić (23) od sljedeće sezone nosit će dres hrvatskog prvaka RK PPD Zagreba. Nakon dvije odlične sezone u državnom viceprvaku RK Nexeu i debija u A reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj igranom u siječnju ove godine, Zagrepčani su procijenili kako im je ovaj mladi pivot odlično pojačanje za obranu dvostruke krune.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia

Pick Szeged, mađarski prvak, iz Pariza je doveo Luku Stepančića (28). Hrvatski ljevak koji igra na poziciji desnog vanjskog  je od 2016. godine, nakon šest sezona u Zagrebu, boravio u PSG-u, no pokraj domaćeg igrača Nedima Remilija je teško dolazio do izražaja. Sada bi zato mogao u mađarskom prvaku postati prava zvijezda. 

NK Rudes - NK Osijek

Naš vrhunski golman, Marin Šego (33), igrat će od sljedeće sezone u francuskom Montpellieru, potvrdili su Francuzi još u siječnju ove godine. Ondje će zamijeniti Vincenta Gerarda koji prelazi u PSG. Šego je bio dio zlatne generacije Kildea koja je 2016. osvojila Ligu prvaka, a nakon toga je prešao u mađarskog prvaka Pick Szeged gdje je do danas.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - France v Croatia

-Šego je svjetska klasa koja jako dobro zna što može očekivati i kako igrati u Ligi prvaka. Kada se ukazala prilika, nismo niti trenutka dvojili o njegovom angažmanu - rekao je na predstavljanju hrvatskog golmana trener Montpelliera, Patrice Canayer.

Filip Ivić došao je do naslova državnog prvaka s poljskim Kielcem, a sada, na čuđenje mnogih, odlazi u drugu njemačku ligu. Naime, Ivić je još u veljači potpisao za bundesligaškog velikana Gummersbacha. No, u svom ugovoru imao je klauzulu po kojoj mu potpis neće vrijediti ako Gummersbach ispadne iz Bundeslige (što se i dogodilo), ali je na kraju pristao je braniti u nižem rangu, točnije, u njemačkoj "cvajtoj" ligi.

VfL Gummersbach odlučio je pojačati svoju i svoju liniju šest metara. Nakon što ih je napustio mladi hrvatski reprezentativac i lijevi vanjski, Ivan Martinović (21), te zamijenio s TSV Hannoverom,  odlučili su dovesti novoga Hrvata. Ovoga puta to je pivot Tin Kontrec (30), dosadašnji igrač RK Zagreba. Kontrec je u Zagrebu bio od 2015. godine i ovo će mu biti prvo internacionalno iskustvo.

Zagreb: PPD Zagreb i Vardar susreli se u 6. kolu SEHA lige

Lovro Jotić je iz Zagreba nakon sporazumnog raskida ugovora otišao u Rabotnik. Nakon što ga je Lino Červar pozvao na seniorsko Svjetsko prvenstvo, porasla je zainteresiranost za mladog Lovru Jotića. Nakon danskog i hrvatskog, potpisao je za klub iz Sjeverne Makedonije.  U PPD Zagrebu dobio je minute i u Ligi prvaka, a s "plinarima" je osvojio i ovogodišnju titulu prvaka države. Ligu prvaka igrao je i s danskim Aalborgom, a sve češće igra i za hrvatsku A reprezentaciju.

Zagreb: PPD Zagreb protiv Železničar Niša u 7. kolu rukometne SEHA lige

Marko Mamić (25) je napustio Kielce i odlučio otići u najjaču ligu svijeta. Priključio se Leipzigu, momčadi sa sredine bundesligaške tablice. Nakon Schaffhausena i Kielce, sada je Leipzig klub u kojemu se Mamić mora dokazati. Nastupi za reprezentaciju pate jer ga izbornik ne vidi dovoljno na terenu. U Leipzigu će, nada se Mamić, moći igrati i napadački i obrambeno te se tako nametnuti izborniku pred nadolazeće Europsko prvenstvo u siječnju 2020. godine. 

Halil Jaganjac ostaje u Nexeu s kojima ima potpisan četverogodišnji ugovor, naše standardno odlično lijevo krilo - Manuel Štrlek - ostaje u Veszpremu, kapetan Duvnjak u Kielu, Željko Musa u Magdeburgu, a Zlatko Horvat i dalje ne napušta svoj cjeloživotni klub - RK Zagreb. Među Zagrebašima ostaju i Bičanić i Božić Pavletić, a Blažević će i dalje biti u mađarskom Szegedu.

Upitno je što će biti s Davidom Mandićem. Zvijezda "plinara" htio bi otići, ali Zagreb ne želi pustiti svoje blago da tako lako ode. Iako, njegov bivši trener iz rukometnog kluba koji je Hrvatskoj podario mnoge fenomenalne igrače , ljubuškog Izviđača, Tomić, vjeruje da je Mandiću Zagreb samo usputna stanica. David je, kaže Tomić, igrač za Bundesligu.

Ostaje pričekati nadolazeće Europsko prvenstvo i vidjeti kako će izabranici Line Červara ondje proći. S obzirom na klubove i lige u kojima igraju, problema ne bi trebalo biti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe