Obavijesti

Sport

Veliki uspjeh Taekwondo kluba Čigra na Europskim sveučilišnim igrama

Veliki uspjeh Taekwondo kluba Čigra na Europskim sveučilišnim igrama
4

Europske sveučilišne igre privedene su kraju. Tako su Zagreb i Rijeka bili gradovi domaćini za pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja s 250 sveučilišta u razdoblju od 17. do 25. srpnja

Članica taekwondo kluba Čigra, Katarina Mihaljević, sudjelovala je na ovom međunarodnom događanju. Ova studentica Zdravstvenog veleučilišta izborila je svoj nastup na Igrama na prvenstvu Hrvatske za studente i studentice, koje je bio sastavni dio Čigra Opena, osvojivši zlatnu medalju. Dugotrajne kondicijske i taktičke pripreme ostvarile su toliko željeni rezultat – medalju na Europskim sveučilišnim igrama.

U nešto drugačijem sustavu natjecanja, gdje se i natjecateljima koji izgube borbu pruža šansa za popravak, Katarina je nakon četiri teške borbe zauzela treće mjesto i osvojila broncu. Vrućina, sparina i prolongiranje natjecanja do kasnih večernjih sati nisu je omele da teške treninge pretvori u brončanu medalju zlatnog sjaja.

Sve to rezultat je sustavnog i kvalitetnog rada trenerskog kadra Taekwondo kluba Čigra čiji članovi ostvaruju značajne sportske rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu kroz gradsku i državnu reprezentaciju. U tijeku su intenzivne pripreme kadetkinja Nike Barić (ovogodišnje dobitnice nagrade Grada Zagreba Luka Ritz - Nasilje nije rješenje) i Amele Nicol Imširović koje će u rujnu u Rumunjskoj nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu. 
"Pred nama je razdoblje intenzivnih sportskih priprema kako bi se što kvalitetnije pripremili za velika sportska natjecanja koja su pred nama u drugom dijelu sezone. Dio natjecatelja odradit će pripreme u našem suvremeno opremljenom trening centru u Zagrebu, a veliki dio članova odlazi na pripreme polovicom kolovoza u sportski kamp u Dugu Resu." - izvjestio nas je trener kluba Boris Bursać.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet