Obavijesti

Sport

Komentari 7

Veliko pojačanje Zagreba: Igor Vori potpisao na dvije godine!

Veliko pojačanje Zagreba: Igor Vori potpisao na dvije godine!
6

Bivši kapetan reprezentacije potpisao je ugovor sa Zagrebom na dvije godine, a nosit će dres s brojem 10. U Zagreb se vraća nakon osam godina igranja u najboljim europskim klubovima

VIDEO

Igor Vori (35) je novi rukometaš PPD Zagreba!

Ono o čemu se već tjednima nagađa, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Bivši hrvatski kapetan potpisao je s najboljim hrvatskim klubom na dvije godine, a u svom će četvrtom boravku u Zagrebu nositi broj 10.

- Sretan sam i ponosan još jednom biti dijelom jednog velikog kluba kao što je Zagreb. Nakon osam godina vraćam se kući i želim naglasiti da se nisam došao umiroviti već sam došao igrati i osvajati trofeje. PPD Zagreb je u prošle dvije sezone bio na korak do završnog turnira Lige prvaka i ja sam došao ovdje s jednom željom, a to je da pomognem mom klubu da napravi taj iskorak i da odemo u Köln na veliku završnicu Lige prvaka. Za mene bi to bio jedan od najvećih dosega u karijeri - rekao je Igor Vori.

Karijeru je Vori počeo upravo u najtrofejnijem hrvatskom klubu 1997. u koji se nakon 'izleta' u Italiju (Prato, Conversano) vratio 2003. i postao jedan od najboljih pivota Europe. Iz Zagreba 2005. odlazi u Barcelonu, no vraća se 2007. i ostaje nove dvije godine, nakon čega odlazi u HSV, osvaja Ligu prvaka te 2013. odlazi u PSG iz kojeg se vratio kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ekipu i pojedince, ove mlade lavove Zagreba poznajem igrački, ali ne i osobno. Otkako sam ja zadnji put ovdje nastupao puno se toga promijenilo, ali naravno da su tu još uvijek neka stara, znani mi lica poput Tončija i Josipa Valčića te naravno kapetana Zlaje Horvata. Što se tiče ovih mlađih veseli me što ću ih imati priliku i osobno upoznati, a u njihovu rukometnu kvalitetu imao sam se prilike uvjeriti u protekle dvije sezone.

U Zagrebu ga je dočekao trener Veselin Vujović koji je tako dobio toliko željeno veliko pojačanje.

- S trenerom sam razgovarao baš malo prije, jer prije potpisa ugovora nije ni bilo potrebe za tako nečim. Mislim da je za dobru suradnju potrebnu u prvom redu međusobno poštovanje. Ja ga prema Veselinu Vujoviću itekako imam, a iz našeg razgovora stekao sam dojam da i on poštuje mene. Ukoliko ću ja davati svoj maksimum na treningu, na utakmicama i u predstavljanju kluba na parketu i van parketa onda sam siguran da neće biti nikakvih problema između mene i trenera. Prošao sam puno toga u karijeri i radio s nekim vrhunskim stručnjacima, ali nikada nisam imao priliku raditi s čovjekom tako bogate što igračke, a što trenerske biografije - nahvalio je svog novog trenera Vori.

S Vorijem i ostalim pojačanjima Zagreb sada puca na najviše stepenice. Prije svega to je plasman na Final Four Lige prvaka, ali i naslov u SEHA ligi.

- Prvo želim reći da nisam došao u Zagreb gubiti utakmice. Poraza je uvijek bilo i bit će ih, i bolje ekipe od nas su gubile utakmice, ali za mene, a vjerujem i za ostale u klubu, veliki bi uspjeh bio osvajanje SEHA Gazprom Lige i plasman na završni turnir Lige prvaka. Ja se nadam da ću biti dio toga i za mene ne bi bilo veće sreće nego da vidim rukometni klub Zagreb na najvišoj stepenici SEHE i naravno prvi put u Kölnu - zaključio je Igor Vori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener