Obavijesti

Sport

Komentari 95

Holivudski preokret: Kielce na penale osvojio prvu titulu u LP!

Holivudski preokret: Kielce na penale osvojio prvu titulu u LP!
2

Sredinom drugog dijela Veszprém je vodio 26-17 i činilo se kako je riješio finale protiv Kielcea, a onda su Poljaci napravili seriju 9-0, izjednačili i izborili produžetke te slavili nakon penala

VIDEO

Rukometaši Vive Targi Kielcea, za kojega igraju Marin Šego, Manuel Štrlek, Ivan Čupić i Denis Buntić, prvi su put osvojili naslov europskog prvaka! Hrvatska četvorka svladala je hrvatsku trojku u Veszprému, za kojega igraju Mirko Alilović, Ivan Slišković i Renato Sulić, nakon penala 4-3 (29-29).

Veszprém je ubilježio 35. utakmicu u nizu bez poraza u svim natjecanjima, od čega četvrti remi, no što mu to vrijedi kada je ispustio prednost koju nijedna iole ozbiljna momčad ne bi smjela ispustiti - ogromnih +9.

Bila je to u početku jednosmjerna utakmica na početku koje se mađarski prvak odvojio na 3-0, nakon prvih 30 minuta imao +4 (17-13), a u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više te u jednom trenutku vodio i devet golova razlike (26-17). Nije tu, međutim, bio kraj.

Velika prednost dovela je do opuštanja u redovima Veszpréma, razbranio se Sławomir Szmal i poljski sastav napravio je veliku seriju 9-0 i došao na 28-28, čak i imao šansu za vodstvo koju je poništio Alilović obranom sedmerca Bieleckom. Momir Ilić doveo je Veszprém u vodstvo, a u posljednjem napadu Krzyszstof Lijewski donio je produžetke Kielceu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjednika nije bilo ni u dodatnih deset minuta pa su o pobjedniku morali odlučiti sedmerci. Alilović je obranio udarac Čupića u prvoj seriji, uzvratio je Šego na pokušaj Marguca u drugoj, a Szmal je obranom šuta Terzića omogućio Aguinagaldeu da u petoj seriji pokraj Alilovića donese Kielceu najveći uspjeh u povijesti kluba.

Najefikasniji čovjek u redovima novog europskog prvaka bio je Šveđanin Andreas Nilsson sa šest golova iz šest pokušaja, koliko je zabio i Laszlo Nagy. Slišković je zabio jedan gol, Sulić se ozlijedio i nije imao učinak, a Alilović je imao šest obrana. Na drugoj je strani Tobias Reichmann predvodio Kielce s osam golova, Štrlek je zabio tri gola, Čupić je promašio jedan udarac prema golu, a Marin Šego skinuo je tri lopte.

Treće mjesto u Ligi prvaka osvojili su igrači Paris Saint-Germaina svladavši Kiel 29-27 (15-11). Igor Vori nije imao pravo nastupa za pobjednike zbog izravnog crvenog kartona zarađenog u polufinalu. Na drugoj je strani Domagoj Duvnjak zabio pet, a Ilija Brozović skupio je tri isključenja za crveni karton. Mikkel Hansen bio je najefikasniji u redovima Francuza s deset golova, a kod Nijemaca je Christian Sprenger zabio sedam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener