Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vujović: U subotu igramo jedan od najvećih europskih derbija

Vujović: U subotu igramo  jedan od najvećih europskih derbija
1

Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika, kaže Vujović

VIDEO

Kad se na parketu nađu Zagreb i Celje ulog postaje puno veći od 'samo' dva boda. Kroz godine sudari dva europska rukometna velikana postali su pravi europski klasik, derbiji koji su više od utakmice. A sada kada u Zagrebu imamo tri Slovenca i slovenskog izbornika, sve postaje još zanimljivije. Prvi od minimalno četiri susreta ove sezone na rasporedu je u subotu u 18.30 u Celju.

- Godinama unazad to je jedan od najvećih europskih derbija. To su uvijek neizvjesne utakmice, tu uvijek odlučuju nijanse. Prošle sezone smo u oba navrata slavili s po jedan razlike, dakle to su dvoboji u kojima jedna lopta, jedna greška ili jedna golmanska obrana mogu odlučiti pobjednika. Svjesni smo kvalitete Celja, znamo koliko su opasni pogotovo kada igraju na svom terenu - rekao je Veselin Vujović.

Kao slovenski izbornik jako dobro poznaje momčad Celja protiv koje će ove sezone igrati i u SEHA ligi.

- Riječ je o dvije različite škole, odnosno o dva različita poimanja rukometa. Bit će jako teško svima nama, a posebno meni kao izborniku Slovenije i treneru Zagreba. Sve u svemu mislim da je Zagreb jaka i stabilna ekipa i da smo to pokazali u više navrata u protekle dvije sezone. Idemo u Celje dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i da s dva osvojena i vrlo vrijedna boda napravimo veliki korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je prvo plasman dalje iz grupne faze te nakon toga prolaz u četvrtfinale Lige prvaka - dodao je Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan od ključnih igrača u mladoj Zagrebovoj momčadi svakako će biti Stefan Vujić, pogotovo ako se zna da Vujović i dalje ne može računati na najboljeg igrača prošle sezone, Domagoja Pavlovića.

- Celje je odlična ekipa s nekoliko iznimnih pojedinaca i možda s najboljim navijačima u Europi. Istina je da smo ih lani svladali oba puta, ali nije bilo nimalo lako. Čak bih rekao da smo u onoj prvoj utakmici imali mrvu više sportske sreće i fantastičnog Filipa Ivića koji u posljednjih pet minuta nije primio gol. Čeka nas jako teška utakmica, ali mi svejedno idemo na pobjedu. Celje je momčad koja igra brz i dinamičan rukomet. Eksplozivni su i ako kreneš s njima u trku, onda nemaš nikakve šanse - kaže Vujić.

Glavni igrači slovenske momčadi su omaleni srednji vanjski Miha Zarabec i desno krilo za kojem luduje pola Europe, Blaž Janc.

- Zarabec je njihov pokretač, a na desnom krilu imaju najboljeg mladog igrača Europe Janca. Ako zaustavimo njih dvojicu, napravili smo pola posla. No mi želimo ta dva boda za ulazak u Ligu prvaka - zaključio je Vujić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu