Obavijesti

Sport

Komentari 17

Warriorsi lako s Portlandom, DeRozan odveo Toronto dalje

Warriorsi lako s Portlandom, DeRozan odveo Toronto dalje
1

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi su i bez svojeg najboljeg igrača Stepha Curryja pobijedili Portland u Oracle Areni. Toronto je prvi put nakon sedam utakmica prošao dalje

VIDEO

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi u nedjelju su pred svojim navijačima lakoćom svladali Portland Trail Blazerse sa 118-106 u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Neigranje najboljeg strijelca i igrača regularnog dijela NBA lige Stephena Curryja nije se osjetilo u momčadi Stevea Kerra koja je već u prvoj četvrtini pokazala u kojem će smjeru utakmica ići. Warriorsi su na krilima Klaya Thompsona i Draymonda Greena već nakon prvih 12 minuta utakmice vodili 37-17. Portland se u drugoj četvrtini uspio primaknuti na devet koševa zaostatka, ali to je bilo sve što su Trail Blazersi uspjeli učiniti u pokušaju da utakmicu učine neizvjesnijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trećoj četvrtini ponovno su Thompson i Green zagospodarili terenom i donijeli Warriorsima prednost od 20 koševa (93-73) za posljednju četvrtinu i pretvorili je u čistu formalnost. Thompson je dvoboj završio s 37 poena i šutom za tricu 7/14. Draymond Green je ostvario 'triple-double' s 23 koša, 13 skokova i 11 asistencija, a Andrew Bogut i Harrison Barnes su imali 'double-double' učinak sa po 10 koševa i 12 skokova svaki, čemu je australski Hrvat dodao i tri blokade.

Najbolji strijelac Portlanda bio je Damian Lillard s 30 poena i pet asistencija, po 15 koševa ubacili su Allen Crabbe i Al-Farouq Aminu.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu, a igrat će se ponovno u Oracle Areni.

Toronto izbacio Indianu

DeMar DeRozan je pogurao Toronto u drugi krug playoffa. Sedam utakmica je bilo potrebno Torontu da konačno slomi Indianu i plasira se u drugi krug, a prvi put u povijesti franšize Raptorsi su prošli nakon sedam utakmica. Najzaslužniji za to je bio DeRozan, koji je ubacio 30 poena i odveo svoju momčad u polufinale Istočne konferencije protiv Miamija.

Toronto je zadnje dvije godine ispadao u prvom krugu playoffa, od Brooklyna pretprošle i Washingtona prošle sezone. 

Jonas Valanciaunas je imao 15 skokova i 10 poena, Rookie Norman Powell je dodao 13 poena, a Kyle Lowry je upisao 11 ubačaja.

Najbolji u redovima Indiane je bio Paul George s 26 poena i 12 skokova, George Hill je dodao 19 poena, a Monta Ellis 15. George je bio vidno umoran, zabivši samo dva od osam pokušaja u drugom poluvremenu.

- Malo sam ostao bez gasa. Neću sjediti ovdje i pokušavati izigravati Supermana. Defintivno sam bio umoran pred kraj utakmice - rekao je George.

Skoro je i Toronto ostao bez gasa kad je ispustio prednost od 16 poena u zadnjoj četvrtini, zabivši samo 11. George je pogodio dva slobodna bacanja 52 sekunde prije kraja čime su Pacersi došli na tri poena razlike, 87-84. DeRozan je nakon toga promašio tricu, Solomon Hill je uzeo loptu i Indiana je zvala time-out kako bi smislila akciju za Georgea. Međutim, Georgeu je lopta ispala, DeRozan ju je ukrao, a zatim i pretrpio faul.

Pogodio je oba slobodna bacanja i s konačnih 89-84 odveo Toronto u polufinale Istočne konferencije protiv Miamija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića