Obavijesti

Sport

Komentari 115

Babićev autogol: Ne valja mu prvi golman europskog prvaka

Babićev autogol: Ne valja mu  prvi golman europskog prvaka
1

Kako sam zadovoljan svojim nastupima? Ha, moglo je biti bolje, ali moglo je i lošije. Naravno da sam u svakoj utakmici želio još poneku obranu više, ali ne mogu reći da nisam zadovoljan, govorio je Fićo

VIDEO

Izbornik Željko Babić shvatio je u čemu je problem - u Filipu Iviću! Pa je po dolasku u Montpellier odlučio napraviti potez koji će sve promijeniti u igri hrvatske reprezentacije, umjesto njega u momčad postaviti Ivana Pešića.

Cinizam, naravno, neće pomoći u pokušaju da objasnimo ovaj potez, ali ionako bi ga itko i išta teško moglo objasniti. Ne zato što je Pešić loš, jer riječ je o odličnom golmanu, ali “ispucati” posljednju mogućnost za promjenu tako da promijeniš vrlo dobroga golmana, doista je neobičan potez.

U najmanju ruku, neobičan.

- Kako sam zadovoljan svojim nastupima? Ha, moglo je biti bolje, ali moglo je i lošije. Naravno da sam u svakoj utakmici želio još poneku obranu više, ali ne mogu reći da nisam zadovoljan - govorio je Fićo na odlasku iz Rouena, neposredno prije leta za Montpellier.

I doletio je na jug Francuske, a zatim, bez pravog razloga - izletio iz momčadi. Nakon one prisilne, kad je Matulić zamijenio Božića Pavletića, ovo je druga i posljednja zamjena na koju je Babić imao pravo. A to govori da je u njegovim očima najveći problem bio Filip Ivić. Inače, junak pobjede protiv Mađarske, dečko koji ove sezone brani u životnoj formi, a zaposlen je na radnome mjestu prvoga golmana europskog prvaka. Promjena je stigla nakon poraza od Njemačke, utakmice u kojoj je, kako kaže izbornik, Hrvatska odigrala na svom trenutačnome maksimumu. A za poraz od Njemačke su, očito, krivi golmani.

- Bili smo ispod razine, morali smo imati još koju obranu više, tako bi sigurno dečkima dali dodatni poticaj, vjetar u leđa. Međutim, treba reći i da smo primili 11 golova iz kontri, a deset s crte. Moram priznati da je na taj način bilo jako teško braniti, napraviti nešto više. No nadam se da ćemo već protiv Egipta biti na najvišoj razini - kazao je Ivić prije nego što je doznao da će protiv Egipta biti samo navijač.

Protiv Egipta će tako večeras u 20.45 sati utakmicu početi Ivan, pitanje je samo hoće li to biti Stevanović ili Pešić. Umjesto dva različita golmana, drukčijeg stila, sad imamo dvojicu vrlo sličnih. Obojica spadaju u golmane koji više čekaju nego što “lete”, ali i u golmane kojima brzina nije među prvima na popisu vrlina.

Za razliku od Ivića. I to možda ne bi bilo toliko važno da izbornik Babić uporno ne inzistira na igri sa sedam igrača u napadu, u kojoj golmani moraju jako puno trčati, sprintati.

Filip Ivić to igra i u klubu, naviknut je na to, fizički odlično spreman, ali svejedno je izvisio. Ali eto, nije to prva, a vjerojatno ni zadnja teško objašnjiva odluka hrvatskog izbornika. Možda izbornik Babić zna nešto što mi ne znamo...

Fićo će do kraja Svjetskog prvenstva biti navijač. Nema sumnje kako mu je teško pala izbornikova odluka da više ne bude na našem golu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...