Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Zagreb je čudo, ne znam kako uvijek izmisle čudesne igrače'

'Zagreb je čudo, ne znam kako uvijek izmisle čudesne igrače'
6

Ponovno im je otišlo nekoliko važnih igrača, no oni i dalje imaju sjajnu momčad. Ne znam kako im to uspijeva iz godine u godinu, čudi se nekad sjajni pivot, a danas sportski direktor Löwena Oliver Roggisch

VIDEO

Rukometaši Zagreba danas (18.15, HTV2) nastavljaju svoj put u Ligi prvaka. Hrvatski prvak imao je start iz noćne more, no šok-terapija promjenom trenera upalila je i u Zagrebu je već u idućoj utakmici pao dotad nepobjedivi Vardar. No taman kad su bili u naletu 'plinari' su morali stati. Reprezentativna pauza otela je Ivandiji pola momčadi, a sada pak odlaze na teško gostovanje prvaku Njemačke.

Löwen, slično kao i Zagreb, nema najbolji start u sezonu. U prvenstvu su tek četvrti, a u Ligi prvaka treći iza Kielca i Vardara. No, kao i Zagreb, u posljednjoj utakmici prije reprezentativnih obaveza skinuli su veliki skalp. U Poljskoj su razbili europskog prvaka osam razlike i dolazak Zagreba prava je prilika za Nijemce da im uzvrate za šokantno ispadanje u osmini finala prošle sezone. Ne čudi stoga što njihov sportski direktor i bivši legendarni pivot Njemačke Oliver Roggisch ima visoko mišljenje o hrvatskom prvaku.

- Zagreb ima stvarno odličnu momčad. Krenuli su loše u sezonu, no pobijedili su Vardar i pokazali što mogu. Moramo biti na 100 posto želimo li ih pobijediti. Ako nećemo igrati kako treba, ponovno ćemo završiti kao prošle sezone kada su nas izbacili iz Lige prvaka. Te utakmice su nam veliko upozorenje - pun je hvale za Zagreb Roggisch.

A riječi ne dolaze iz usta nekog amatera. Oliver Roggisch legendarni je pivot sjajne Njemačke koja je 2007. osvojila Svjetsko prvenstvo. Bio je to onaj SP na kojem je Hrvatska po mnogima igrala najljepši rukomet ikada, no zaustavila nas je u četvrtfinalu Francuska i uz jedan poraz na cijelom turniru završili smo peti. Roggisch (38) danas vrlo dobro radi kao sportski direktor prvaka, a posao mu je između ostaloga i tražiti igrače na svjetskom tržištu. A upravo je Zagreb bazen u kojem se europski bogataši godinama dobro hrane.

- I prije ove sezone Zagreb je ostao bez nekoliko sjajnih igrača, no oni su opet odlični. Ne znam kako svake godine izmisle nove fantastične igrače. Oni su pravo čudo, uvijek izbace neko novo ime - divi se Roggisch Zagrebu.

Ivandija: Čeka nas težak zadatak, ali idemo na pobjedu

No Zagreb i u Njemačku dolazi s novim problemima. U reprezentaciji su se ozlijedili Cingesar i Šebetić. I dok se ovaj drugi dovoljno oporavio za utakmicu u Njemačkoj, Slovenca neće biti i Ivandija će morati bez njega.

- Spremni smo odigrati još jednu veliku partiju. Mislim da u prvom redu moramo biti koncentrirani na to kako zaustaviti njihovu kontru i polukontru koju vuku još brže i kvalitetnije nego lani. Ključ je u tome da pametno reagiramo u prvih pet do deset sekundi polukontre i da to probamo zaustaviti. U svakom slučaju očekuje nas jedan jako težak zadatak jer osim što  je riječ o sjajnoj ekipi, ne treba smetnuti s uma da se oni upravo sada nalaze u jednom sjajnom momentu i da su u dobrom ritmu nakon što su aktualne prvake Europe porazili s uvjerljivih osam razlike na gostujućem terenu. Kod nas kao što znate nema Darka Cingesara koji je zbog problema sa zadnjom ložom ostao u Zagrebu, dok je Luka Šebetić na priremama s reprezentacijom lakše ozljedio šaku, ali stisnut će zube i igrati - potvrdio je Ivandija.

Prozvani Šebetić najbolje utakmice prošle sezone odigrao je upravo protiv Löwena.

- U svlačionici vlada neka pozitivna nervoza, svi jedva čekamo da utakmica krene. Zbog ovakvih dvoboja živiš i treniraš, odričeš se i trudiš. Oni jesu vrhunska ekipa, ali mi s njima imamo pozitivan skor i vjerujem da možemo tako i nastaviti. Što se mene tiče imam malih problema sa šakom pa treniram s bandažom, ali što je tu je - kaže Šebetić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera