Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zagreb za finale s Vardarom, Celje je opet najveći gubitnik

Zagreb za finale s Vardarom, Celje je opet najveći gubitnik
1

Zagreb je izgubio od Meškova 25-31, ali je već osigurao 'Final Four' na kojem će u polufinalu igrati protiv Vardara. Ovaj poraz Zagreba izbacio je Celje iz svih kombinacija, a isti klub ispao je od Zagreba i u LP

VIDEO

U posljednjoj utakmici ligaškog dijela šeste sezone SEHA lige rukometaši PPD Zagreba su u Varaždinu izgubili od Meškova 25-31 (14-17) i na završni turnir odlaze kao četvrtoplasirani.

Hrvatski prvak je i prije ove utakmice osigurao plasman na 'Final Four', samo je bilo pitanje s koje će pozicije u polufinale, treće ili četvrte. S druge strane gostima je trebao barem bod kako bi se plasirali na završni turnir i time izbacili slovensko Celje Pivovarnu Laško. Na koncu su Bjelorusi slavili 31-25 osvojivši treće mjesto, dok je Zagreb četvrti, a Slovenci su ispali.

Celjanima je već dosta Zagreba

Hrvatski prvak je tako u tjedan dana 'izbacio' Celje PL iz dva natjecanja. Prošlog četvrtka Zagrebaši su slavili nad Celjem 23-21 i potom se plasirali u osminu finala Lige prvaka, a sada su neizravno porazom od Meškova izbacili Slovence i sa završnog turnira SEHA lige. Vardar je osigurao broj 1, a Veszprem u doigravanje ide s druge pozicije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Završni turnir igrat će se od 7. do 9. travnja po svemu sudeći u Brestu, a polufinalni parovi su Vardar - PPD Zagreb, te Veszprem - Meškov.

Zagreb je tek prvih 20 minuta držao rezultatski priključak motiviranim gostima. No, u zadnjih 10 minuta prvog poluvremena Meškov je stigao do dva gola viška (14-12, 15-13), a potom i do tri gola prednosti (17-14) s koliko su otišli na odmor.

Meškov je drugo poluvrijeme otvorio serijom 2-0 za velikih pet golova prednosti (19-14) nakon čeka više nije bilo povratka. Bio je to četvrti ovosezonski susret s Zagreba i Meškovo pri čemu drugi poraz hrvatskog prvaka uz dva neodlučena ishoda.

Goste su do pobjede predvodili Rastko Stojanović, Dainis Kristopans, Artsiom Kulak i Dzianis Rutenka sa po četiri gola, dok je naš Ljubo Vukić zabio dva gola. Među strijelce se upisao i Ivan Pešić koji je sakupio 10 obrana.

Kod Zagreba najefikasniji su bili David Miklavčič sa šest, Zlatko Horvat sa četiri, te Stipe Mandalinić i Dobrivoje Marković sa po tri gola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener