Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zaljubljen u Hrvatsku: Kapetan Talijan je prvak s Kaštelima

Zaljubljen u Hrvatsku: Kapetan Talijan je prvak s Kaštelima
5

Francesco Corsini došao je u Hrvatsku zbog djevojke. Igra odbojku, osvaja trofeje i lovi ribu s puncem. Iako je nedavno navršio 36 god., nema namjeru završiti karijeru

VIDEO

Ljubav prema tadašnjoj djevojci dovela je Francesca Corsinija prije dvije godine u Kaštel Lukšić, a ljubav prema odbojci presudila je da u njemu ostane i živjeti. Njegovo iskustvo i kvaliteta bila je jedina kockica koja je nedostajala u mozaiku kaštelanske odbojke, mozaiku koji je pomno slagao trener Ivan Rančić. Corsinijevim dolaskom sve je napokon na mjestu, a Marina Kaštela se četvrti put uzastopno okitila naslovom prvaka Hrvatske.  

- Francesco Corsini poznato je ime u svijetu odbojke, bio je član vjerojatno najbolje momčadi na svijetu, talijanskog Trentina, koji je bio prvak Europe i svijeta, i nevjerojatna je sreća da je došao igrati za nas – kaže alfa i omega kaštelanske muške odbojke Ivan Rančić, koji je iskusnom Corsiniju dao i kapetansku traku.  

No, nije to bila tek puka sreća, nego ljubav. Francesco se zaljubio u Ivanu, kćer predsjednika odbojkaškog kluba Marinka Kovačeva, a kako je u talijanskoj odbojci vladala financijska kriza, odlučio se okušati u domovini svoje supruge. 

- U Kaštela sam se zaljubio na prvi pogled, tako da sam pristao igrati i za manje novca nego u Italiji, samo da mogu živjeti ovdje. Sa suprugom odgajam dvoje djece, kupio sam i kuću u Kaštel Lukšiću koju renoviram za turizam, igram odbojku i uživam – ispričao nam je Francesco i dodao: 

- Tko može poželjeti više od ovoga raja na zemlji. Svako malo odem brodom na ribe, s puncem Marinkom bacimo nešto na gradele, treniram i uživam... Moja Italija je poznata po dobroj hrani, ali ne može se mjeriti s prirodnom i svježom hranom koju imate ovdje u Dalmaciji. A i klima je prekrasna.

Iako je nedavno navršio 36 godina, ovaj 202 cm visoki srednji bloker, rodom iz Citta di Castello pored Perugie, nema namjeru tako skoro završiti karijeru. 

- Osjećam se sjajno, a ovi mladi igrači me čine još i mlađim. Odlično se slažem i s trenerom Ivanom Rančićem, i igrat ću sigurno još par sezona, samo da me zdravlje posluži.

Talijanska i hrvatska odbojka ne mogu se uspoređivati, no ipak...

- U Italiji postoji ''kultura odbojke'' kao nigdje na svijetu. Strašno je popularna, postoje fantastični uvjeti i organizacija, kako klubova, tako i lige. Hrvatska nije ni blizu tom nivou, no ovo što sam zatekao u Kaštelima me oduševilo. Toliko mladih i nadarenih igrača iz tako male sredine, za mene je naprosto nevjerojatno, baš kao i brzina kojom ti momci napreduju. Siguran sam da će većina uskoro igrati za reprezentaciju i sretan sam da im mogu pomoći svojim iskustvom – kaže Corsini, koji je kao kapetan Marine Kaštela podigao trofej namijenjen prvaku Hrvatske. 

- Drago mi je da svake godine radimo korak naprijed, to je dobro i za klub i za odbojku, ali i za navijače, koji sve više pune dvoranu. Napravili smo veliki iskorak, no ima još puno prostora za napredak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu