Obavijesti

Sport

Komentari 24

Žao mi je što Borna ne shvaća, svi moji potezi bili su za ekipu

Žao mi je što Borna ne shvaća, svi moji potezi bili su za ekipu
13

Marin razmišlja o pauzi i ja ga razumijem. Sve više igrača izbjegava taj sustav Davis Cupa. Vidjet ćemo tko će igrati protiv Španjolaca, volio bih da to bude u Varaždinu, rekao je Željko Krajan

VIDEO

Prošla su gotovo dva tjedna od argentinske pjesme u zagrebačkoj Areni. Hrvatska je bila na korak do sna, ali Argentinci su osvojili prvi Davis Cup naslov, dok smo mi ostali na onom iz 2005. Kako na sve to gleda izbornik Željko Krajan?

- Kao na uspjeh, definitivno. Sve te momčadi bile su jače od nas na papiru, ali mi smo najavljivali da možemo nešto napraviti ako se okupimo. Imali smo šansu, bili smo blizu i razočaranje je tim veće jer smo igrali doma. Ali eto, Argentinci su zasluženo pobijedili, a ja sam ponosan na svoje igrače - rekao nam je Željko Krajan. 

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Španjolci stižu u veljači

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatsku u veljači očekuje susret protiv Španjolaca. Izbornik još ne zna koga će imati na raspolaganju. Marin Čilić najavio je kako razmišlja o pauzi, Borna Ćorić dodao je kako će sve ovisiti o njegovom koljenu, a tu je i njegov istup u kojem je rekao kako je njegov odnos s izbornikom završena priča. No krenimo redom.

Izbornik razumije Čilića jer sve više igrača eskivira Davis Cup zbog sustava i prenatrpanog rasporeda. Jednostavno, igrači se ne stignu oporaviti. 

- Marin razmišlja o pauzi i to je normalno. Sve više igrača izbjegava taj sustav Davis Cupa. Igračima nije lako, pogotovo Marinu, on igra dva singla i parove i teško se oporaviti nakon toga. Stvari će se možda promijeniti, ali tko zna kad će te promjene zaživjeti. Svi znamo kakvo je naše stanje u državi i savezima. Nekim drugim reprezentacijama je lakše jer se financiraju preko saveza, kod nas je sve dobra volja igrača. Hvala Marinu, Ivanu, Borni, Karlu i Škugoru što su izdvojili vrijeme i zakočili karijeru zbog Hrvatske - kaže izbornik i dodaje:

- Dolaze nam Španjolci koji će sigurno biti u najjačem sastavu. Vidjet ćemo kako ćemo i s kim ćemo mi igrati. Marin prije toga igra Australian Open, vidjet ćemo u kakvom će biti stanju - dodao je izbornik.

Ne bi imao ništa protiv da Španjolce dočekamo u njegovom Varaždinu.

- Da, Varaždin je jedna od opcija. Meni sigurno najdraža. Tamo sam napravio prve teniske korake i otkako sam preuzeo reprezentaciju nadao sam se da ćemo koji meč odigrati tamo. Španjolci bi bili pravi mamac za publiku - rekao je Krajan.

Podloga je mogla biti i malo brža

Bilo je dosta priče o podlozi u Areni Zagreb protiv Argentinaca. Otac Ive Karlovića rekao nam je da je podloga bila spora kao zemlja i da to nikako nije odgovaralo njegovom sinu koji je izgubio odlučujući pet meč.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Žao mi je što Borna ne shvaća

- Podlogu smo birali mi, ali ne bismo se žalili da je bila malo brža. No teško je to postići u dvorani u koju se stavlja teren. Dosta stvari utječe na to kao što su zrak, temperatura dvorane... - rekao je naš Davis Cup izbornik.

- Brzina je bila dobra, podloga je bila brža nego ona u Zadru. Išli smo na to da odgovara i Marinu i Karlu. Mislim da ona nije bila problem. Argentincima je bilo isto kao i nama - dodao je Krajan, te se osvrnuo na istup Borne Ćorića.

Mladi tenisač samo koji sat prije ždrijeba saznao je da neće biti dio finala. Izbornik je zajedno s medicinskim timom odlučio da neće riskirati s Bornom koji se vratio nakon operacije koljena i u sastav je ušao Franko Škugor.

Ćorić je nakon finala rekao da je izbornik Krajan za njega završena priča.

- Borni nije lako, znamo koliko je dao za reprezentaciju. Da nije bilo njega, ne bismo ni došli do finala. Razumijem ga, razočaran je, samo, žao mi je da on ne razumije. On nije bio spreman - počeo je izbornik. 

Slavko Midžor/PIXSELL

I sam Borna je nakon tog istupa rekao kako mu koljeno ne bi izdržalo pet setova, ali svejedno ga je pogodilo što ga izbornik nije uvrstio u sastav za finale protiv Argentine.

- Nema tu sporta, da se nešto dogodilo na 2-2, Dodig ne igra singl, tko bi igrao? Nismo imali igrača i morao sam to napraviti. Imamo medicinski tim i tako sam odlučio. Žao mi je što Borna ne prepoznaje da je to bilo najbolje rješenje za momčad. Nismo se čuli nakon toga, otišao je na Roglu sa svojim timom, traži svoj mir - rekao je Krajan.

Vraćam se na Tour

Trenirao je Željko Krajan Bornu mjesec, dva, a uoči finala pojavila se priča kako je pregovarao s ocem Ane Konjuh. No Goran Prpić preuzeo je brigu o mladoj hrvatskoj tenisačici, a Željko Krajan planira povratak na Tour.

- Planiram se vratiti, u zadnje vrijeme sam radio samo Davis Cup. Nije lako na Touru, sva ta putovanja i treninzi, to oduzima dosta vremena pa sam uzeo malu pauzu. Imam neke planove, radit ću privatno s nekim igračima, vidjet ćemo što će biti od toga.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...