Obavijesti

Sport

Komentari 38

Zekić: Ovaj put Rijeka nas neće moći ‘pomesti’ kao na Rujevici

Zekić: Ovaj put Rijeka nas neće moći ‘pomesti’ kao na Rujevici
4

Osijek je u prvom dijelu sezone dvaput izgubio od Rijeke, s tim da nije zabio ni gol. Trener današnjeg domaćina Zoran Zekić tvrdi da su iz tih utakmica izvukli pouke

VIDEO

U veljači 2016. Rijeka je posljednji put izgubila u HNL-u. Točno godinu dana traje taj impresivan niz Kekove momčadi bez poraza. U Gradskom vrtu vjeruju da danas (15 sati) ta duga serija završava.

Lokomotiv i Spartak Moskva, Rubin Kazan, Dinamo Kijev, Slavija Prag... To su momčadi protiv kojih su se Osječani pripremali za nastavak prvenstva. I oduševili.

- Jest, ali pripremni susreti su jedno, a utakmice poput ove nešto drugo. I ja sam znatiželjan - rekao je Zoran Zekić.

Osijek i Rijeka igrali su ove sezone dva puta. U Gradskom vrtu bilo je 1-0 za Rijeku, a na Rujevici su domaćini slavili s lakoćom 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tad su nas pomeli s terena. Bila je to najlošija utakmica Osijeka u godinu i pol. Čak i kad je bila besparica, igrali smo bolje - kaže Zekić, koji neće napasti. Ali neće se ni braniti.

- Igramo pred svojim navijačima, koji baš i ne vole da Osijek čuči iza lopte i čeka. Ne pada mi na pamet upustiti se u nekakvo napadačko divljanje, ali se ne smijemo ni dovesti u podređeni položaj.

Osijeku su na raspolaganju najbolji igrači. Kek ne može računati na Župarića, a Vešović i Bradarić trenirali su odvojeno. U Maksimiru će svim srcem navijati za Osijek, vjeruju da bi to mogao biti prvi kiks Rijeke.

- Mi se pripremamo isključivo za Osijek, koji je uz Dinamo i Hajduk jedan od konkurenata za vrh. Ne želim se opterećivati svim tim što je oko nas - kaže Matjaž Kek, koji ne želi ni razgovarati o naslovu prvaka.

Ne želi čak uzimati u obzir ni bodovnu prednost.

- Počinjemo od nule! Lijepo je imati šest bodova prednosti, ali za mene je ta prednost nula. I tako se moramo ponašati. Jedino tako - rekao je Kek, koji je zabranio igračima da u svlačionici i spomenu riječ naslov prvaka.

Zato svi o tome šute.

Zekić je igrao za Rijeku u sezoni 2005/2006., u kojoj je klub osvojio naslov u Kupu.

- Igrao sam do polufinala, zabio sam četiri gola u Kupu. Inače, Rijeka mi je išla i kao igraču. Dok sam bio u Interu, zabio sam joj tri gola u jednoj polusezoni - prisjetio se kroz smijeh Zekić.

U Dinamu se nadaju da će i jedan biti dvoljan. U mreži Rijeke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida