Obavijesti

Sport

Komentari 59

'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'

'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'
7

'Moubandje je cijeloga ljeta bio naš prvi izbor za lijevog beka' kaže Nenad Bjelica, dok švicarski nogometa dodaje: 'Puno toga znam o Dinamu, ali i da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića'

VIDEO

U Maksimiru su predstavili svoje drugo ovosezonsko pojačanje, poslije Ive Pinta u Dinamo je stigao - Francois Moubandje. Švicarski reprezentativac ima 29 godina, igra na poziciji lijevog beka, na Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura, a u modre odaje stigao je besplatno. Točnije, samo za "signing fee" i određenu proviziju. Francois Moubandje rođen je u Kamerunu, cijeloga je ljeta bio prva želja Nenada Bjelice za lijevi bok, a u jutarnjem terminu već je i odradio prvi trening s novom momčadi.

Francois Moubandje već poznaje neke igrače Dinama, s Marijom Gavranovićem redovito nastupa za Švicarsku, dok je s Izetom Hajrovićem u rujnu 2012. godine zaigrao za švicarsku U-21 reprezentaciju. Dapače, Hajrović je tog dana u ogledu protiv Španjolske (0-0) baš ušao s klupe umjesto novog igrača Dinama. Uz Moubandjea na službenoj press-konferenciji pojavio se i trener Dinama Nenad Bjelica.

- Dobar dan - odmah je na hrvatskom jeziku prisutne pozdravio Francois Moubandje (u Dinamu će nositi broj 19), pa nastavio:

- Ja sam Francois Moubandje, došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio, pa sam sretan što sam konačno stigao ovdje. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka.

Što ste znali o Dinamu prije dolaska ovdje?

- Dosta toga, imam ovdje jednog prijatelja (Mario Gavranović) koji mi je puno toga pričao i Dinamu, ali i Zagrebu. Znam da nam je cilj igrati Ligu prvaka, ali i kako je Zagreb odličan grad za život. U to sam se već i uvjerio ovih dana. A naravno, znam da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića. Već sam bio ovdje, jednom sam igrao i za švicarsku U-21 reprezentaciju u Hrvatskoj.

England v Switzerland - International Friendly - King Power Stadium

Koliko vas motivira dolazak u hrvatsku ligu, prošlih ste godina čuvali igrače poput Neymara ili Mbappea, ovdje takvih igrača ipak nema...

- Jako sam motiviran, ovo je novi klub, želim se tu dokazati. Haha, znam da tu nema igrača poput Neymara ili Mbappea, ali znam i da u Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih mladih igrača. Dinamo je prvak Hrvatske, kažem taj je klub ovdje poput PSG-a u Francuskoj.

Jeste li prije dolaska u Dinamo pričali s izbornikom Švicarske Vladimirom Petkovićem?

- Jesam, kako ne? Vladimir je jako dobar trener, rekao mi je kako je Hrvatska lijepa i sigurna zemlja, a Dinamo prava momčad koja svake godine igra Europu. I da ću ovdje sigurno još napredovati.

Koliko je na vaš dolazak utjecala činjenica kako je Hrvatska ipak viceprvak svijeta?

- Zanimljivo pitanje. Svi znamo kako je Hrvatska odigrala sjajan turnir u Rusiji, sve oduševila svojom igrom i stigla do velikog finala. Vidio sam i kako je Hrvatska igrala jako dobar nogomet, pa zašto ne bih onda došao ovdje?

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

A Moubandje se sjetio još jedne stvari...

- Baš mi je brat jučer kazao kako i u Kamerunu, u mom rodnom gradu Douali postoji klub koji se zove Dynamo, pa evo tu me malo veže i nostalgija, haha. Brzo ću se snaći ovdje, odlično pričam francuski, engleski sam učio u školi, dok razumijem i njemački, iako ga ne pričam baš najbolje - završio je Moubandje.

Vrlo zadovoljan ovakvim raspletom bio je i trener Dinama Nenad Bjelica...

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Moubandje konačno s nama, on nam je odavno prva želja u potrazi na lijevim bekom. Nakon dva mjeseca smo uspjeli to realizirati, vrlo smo sretni i zadovoljni. Htio bih se zahvaliti švicarskom izborniku Vladimiru Petkoviću koji nam je pomogao pri realizaciji ovog transfera, uvjerio i samog igrača kako je Dinamo klub koji mu može ponuditi puno toga u karijeri - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Dobili smo iskusnog igrača na lijevom boku, Moubandje iza sebe ima nekoliko sezona u Prvoj francuskoj ligi, reprezentativac je Švicarske. A doveli smo kvalitetnog igrača, pravog profesionalca i vrlo dobru osobu, što su meni uvijek najvažnije stvari. Karakter mora biti pravi, a sve informacije govore kako je Moubandje baš takav. Njegove igračke kvalitete smo vidjeli u brojnim utakmicama. Osobno mu želim dobrodošlicu, nadamo se da će ovdje igrati kvalitetan nogomet kao i prošlih sezona.

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

Ovaj transfer se dugo odugovlačio...

- Da, ali je Moubandje uvijek bio naš 'pick broj 1'. Mi smo prvo o njemu razmišljali, ali tu situacija nije bila jasna jer je on imao druge ponude i mogućnosti. Tada nam se sve skupa učinilo nemogućom misijom, pa smo se okrenuli drugim opcijama koje također nisu urodile plodom. A sada smo se mi vratili njemu, a on nama. Samo neka bude zdrav, pa da igra na nivou kao u Francuskoj.

Koliko je Dinamu teško dovesti igrača takvog CV-a iz Lige petice?

- Nije lagano, nimalo. Moubandje je reprezentativac Švicarske, šest sezona je igrao u Francuskoj, takve stvari nikada nije lako realizirati. Kao što prošle godine nije bilo lako niti s Theophileom. No, ovakvim transferima Dinamo pokazuje svoju veličinu, veliki su igrači kroz povijest igrali ovdje, veliki igrači i sada igraju ovdje. Dinamo je u kontinuitetu na europskoj sceni, bilo kroz Ligu prvaka ili Europsku ligu, a Zagreb ugodan grad za život. Osim manjka publike, nema razloga zašto igrač takvog kalibra ne bi došao ovdje.

Nenad Bjelica je dodao...

- Trebali bi ga registrirati kroz dan-dva, a onda bi u pogonu mogao biti već sljedeći tjedan protiv Slaven Belupa. Vidjet ćemo, već je odradio jedan trening, ali s njim ćemo biti pažljivi. On i Olmo, koji nam se priključuje u petak, će trenirati po posebnom, individualnom programu - završio je Bjelica.

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

Pogledajte video:

Pratite press konferenciju na kojoj ćemo predstaviti našeg novog igrača - Françoisa Moubandjea! 🇨🇭 ⚽ ️ #WelcomeFrancois

Objavljuje GNK Dinamo Zagreb u Utorak, 16. srpnja 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe