Obavijesti

Sport

Komentari 12

Život kao ping-pong: "Lopticu nikad neću pustiti da padne..."

Život kao ping-pong: "Lopticu nikad neću pustiti da padne..."
2

Reket moram čvrsto vezati uz desnu ruku jer bi mi ispao. Imam stisak, ali nakon pet izmjena on bi popustio i reket bi mi ispao. Na to mi se bilo teško naviknuti...

VIDEO

Znate što nikad ne bih radila da nisam stradala? Ne bih vozila automobil. Na odlazak u autoškolu nagovorili su me jer sam išla u prometnu školu, no uvijek me bilo nekako strah sjeti za volan. Nakon oporavka automobil mi je bio potreban, pa sam svladala strah, rekla je Sandra Paović.

Naša stolnotenisačica nije imali niti 26 godina kad je 30. siječnja 2009. teško stradala u prometnoj nesreći. Sa suigračicama iz kluba Mondevilleo vozila se prema pariškoj zračnoj luci, no predsjednik je zaspao za volanom i kombi je skliznuo s ceste. Sandra je ostala zarobljena u smrskanom vozilu, stradali su joj vratna kralježnica i unutarnji organi. Ponovno je učila govoriti, hodati, ali i voziti...

- Vozila sam u Selcu, svaki dan nakon terapije. Vozila sam sama i do Milana, Vukovara... I nisam loša, dosad nisam nikog udarila - kaže nasmijana Sandra.

U rujnu je postala svjetska prvakinja, prošle godine je uzela europsko zlato i prva je stolnotenisačica svijeta u svojoj kategoriji.

- Prije sam trenirala i do šest sati na dan, danas mogu samo sat i pol. Nije to loše, kad sam prvi put stala za stol, nisam mogla stajati niti deset minuta. Danas imam četiri treninga tjedno, prije sam ih imala i do 12 - rekla je Paović i dodala da, iako se slabo kreće, ne želi igrati u kolicima.

- Trebale bi mi barem dvije godine učenja kako se kretati, voziti kolica. Da, slabo se krećem, ali dok igram stojećki, tehnički ništa nisam morala mijenjati. Problem su mi ipak kratke i loptice koje idu u širinu. Često se bacam po stolu da bih ih uhvatila. Ponekad nakon meča znam imati puno masnica. Ali nikad neću pustiti lopticu kod 10-9. Učim kako i na te loptice stići. Od ove godine mogu uloviti kratku lopticu i vratiti se - nasmijala se.

Zbog ozljede kralježnice, segmenta C6, najviše su joj oštećene ruke i noge.

- Zato sam i gotovo nepokretna tijekom meča. I reket moram vezati uz desnu ruku jer bi mi ispao. Imam stisak, ali nakon pet izmjena on bi popustio i reket bi mi ispao. Na taj mi se zavoj bilo teško naviknuti, na početku je bilo iritantno - istaknula je.

Svim prijateljima je rekla da ne smiju koristiti riječi "brzo" i "spontano".

- Jednom sam spontano krenula baciti smeće, pa sam pala na glavu. Zbog ozljede kralježnice imam nizak tlak, ujutro 40-60. Dok ne popijem kavu i dok se ne istegnem, ne idem nikamo. Te popratne stvari više me iživciraju nego noge jer taj jutarnji ritual može trajati i više od sat vremena. I cirkulacija mi je usporena, moram paziti da se ne ogrebem ili slomim nogu jer kod mene sve jako sporo zarasta - rekla je.

U nesreći su joj stradali i unutarnji organi.

- Nedavno sam bila na operaciji ugradnje svojevrsne premosnice za mjehur. No i uz premosnicu mjehur mi radi na 50 posto. Znam provesti na WC-u i po nekoliko sati - kaže Paović.

- Ne mogu hodati više od 500 m. Treba mi 15 minuta da dođem k sebi - šetnja zna biti naporna

- Za grad i šoping centre imam i mali skuter s tri kotača - motorizirala se za sve uvjete

- Teško mi je igrati više od dva meča na dan. Zna me i zakočiti - mora paziti da ne pretjera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu