Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zizou: 'Barca bez slabe točke'; Enrique: 'Pobjeda nam je bitna'

Zizou: 'Barca bez slabe točke'; Enrique: 'Pobjeda nam je bitna'
1

- Pobjeda nam je jako bitna u ovoj utakmici jer znači i poraz izravnog suparnika, ali svjesni smo da kritike neće nestati, nisam naivan, rekao je Barcin strateg Luis Enrique uoči El Clasica

VIDEO

Barcelona u El Clasico (subota 16:15) ulazi sa šest bodova zaostatka za Real Madridom, a veliki je derbi najavio trener Barce, Luis Enrique. 

- Pobjeda nam je jako bitna u ovoj utakmici jer znači i poraz izravnog suparnika, ali svjesni smo da kritike neće nestati, nisam naivan. Znamo da bi Real pobjedom otišao na veliku razliku, ali ni to ne bi bilo odlučujuće jer je tek 14. kolo prvenstva - rekao je Enrique pa nastavio:

- Mislim da ćemo gledati isti Real kakav je od dolaska Zidanea. Organiziran u obrani i bez prave želje za posjedom. Real koji nema nikakvog problema da prepusti loptu drugome i koji je jak u tranziciji i kontri. Tu je naravno i velika individualna kvaliteta koja u par dodira može riješiti utakmicu. S druge strane, mi želimo kontrolirati utakmicu i kroz posjed dolaziti do prilika za gol - rekao je Enrique koji je svakako zadovoljan što je Andres Iniesta prošao liječnički i trenirao s momčadi te se očekuje kako će zaigrati barem jedan dio utakmice. 

- Vidjet ćemo hoće li započeti, ali Iniesta je spreman za veći dio utakmice. Spremni su i oporavljeni i Gerard Pique i Jordi Alba. Ovo je svakako posebna utakmica koju igramo kod kuće. Ovdje sam se oduvijek osjećao kao kod kuće. Možda ne baš ovdje na press konferencijama, ali općenito na stadionu i u Kataloniji svakako da.

- Prošao sam puno Clasica i znam koliko je to posebna i lijepa utakmica. Znam i da je ključno kontrolirati emocije i to može donijeti slavlje.

A na konferenciji za medije Zinedine Zidane najprije je govorio o svojoj nominaciji među tri najbolja trenera na svijetu u Fifinom izboru:

- Svakim sam danom sve bolji, a u kratkom sam roku ušao među tri nominirana. Jako sam zahvalan, ali mnogi su na toj listi mogli biti ispred mene.

Ključ El Clasica?

- Ključ je igrati intenzitetom kao na Calderonu. Ne gledam Barceloninu utakmicu na Anoeti, ovo će biti sasvim drugačije. Šampioni su uvijek dobri u velikim utakmicama.

- Iniesta i ako zaigra neće promijeniti naš pristup i postavke. Kroos je dobro, ali nedostaje mu utakmica.

- Prošli put smo u Barcelonu išli u malo drugačijoj situaciji, zaostajali smo za Barcom, sada je drugačije, ali pristup nam mora biti isti.

- Čini se da su Barceloni bodovi potrebniji jer zaostaje, ali nije tako, i nama su bodovi jako potrebni.

Ovo su tri najbolja trenera na svijetu u Fifinom izboru

- Ovisi li El Clasico o Messiju? Znamo kakav je igrač, ali svi su im jako dobri. Barca nema slabu točku.'

- Istina je da ću do kraja života biti u Madridu jer se osjećam jako dobro ovdje. Zahvalan sam Realu cijeli život što me doveo, dao mi šansu da igram, sada i budem trener.

- Ronaldo je veliki profesionalac, zna kako se pripremiti za velike utakmice. Vidim ga sretnog, punog energije, toliko je toga postigao, a još je gladan uspjeha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica